onsdag 10 april 2013

Key Lime paj

Har några gånger på kort tid gjort denna paj. Blir lika förvånad varje gång att den är så smidig att göra och blir god utan att jag tillsatt socker. Det socker som finns är från den kondenserade mjölken och digestivekexen. Det är också första gången jag använder kondenserad mjölk vilket guldkorn :) Det finns en del recept på Key Lime paj, men jag har använt mig av Arlas recept.

        

Key Lime paj
15 st digestivekex (gärna fullkorn)
125 g Smör
     Fyllning:
 5 st äggulor
400 g kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft (ca 3-4st lime)

Sätt ugnen på 175°.
Krossa kexen
Smält smöret och rör ner smulorna.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Rör ihop äggulorna i en bunke.
Pressa limen 
Rör ner mjölk och limesaft.
Häll smeten i formen. 
Grädda i ytterligare 15 min. 
Låt kallna. 
Låt den stå i kyl minst 5 tim.
Garnera med vispad grädde och limeskivor.

Ha det gott:)


10 kommentarer:

  1. Vad gott! Vad du frestas! ;)
    Jag älskar kondenserad mjölk, speciellt när man kokat den! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Key lime paj är så fräscht och gott! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt fräscht och gott.
      Ha en riktigt bra dag:)

      Radera
  3. Den här har jag tänkt göra så många gånger för den både låter och ser så himla god ut.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Åh, key lime pie är verkligen en favorit. Jag älskar den limesyrliga smaken och en precis lagom sötma.

    SvaraRadera
  5. Håller så med både dej och Emmy, detta är verkligen en riktigt syrligt god paj, blev snabbt en favorit i vårt kök!

    SvaraRadera