lördag 13 april 2013

Boktips

Nu tycker jag att det är dags att ni får lite boktips.

Börjar med boken Burpojken av Torey Hayden

Den här boken fick jag av svärmor efter att hon rensat sin bokhylla. Jag har inte hört talas om författaren förut, men kommer nog att läsa fler böcker från henne framöver.
Boken är lättläst och verklighetsbaserad.

I boken möter vi Kevin som levt på institutioner sedan han var 8 år. När Hayden kommer in i hans liv som barnpsykolog har han slutat att tala. Hennes första mål är att få honom att börja prata.

"Burpojken. Bordsbenen var gallret. Armarna låg skyddade runt huvudet. Hopkrupen vaggade han fram och tillbaka. Ett biträde försökte få honom att lämna sin plats under bordet genom att knuffa honom, men misslyckades. Jag stod bakom spegeln -den sortens spegel som polisen använder när ett vittne skall identifiera brottslingar utan att dessa märker något" (från första sidan ur boken)
Betyg: 3 av 5
Man kan hitta boken hos bokbörsen och på adlibris

En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella
Den här boken fick jag av Angelica som har bloggen ekomorsan vi bytte böcker med varandra i somras. Jag har inte läst någon av hennes böcker tidigare men det kommer jag nog göra framöver.
En lättläst bok, man får sig några skratt bland förvecklingar och tokiga situationer.

Två bröllop, två länder, bara ett datum...
Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig hemma i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig.

Första meningen i boken:
"Okej, ingen panik nu. Det här klarar jag. Det måste gå. Jag behöver ju bara flytta det lite åt höger, och lyfta lite, och så trycka in det lite mer bestämt... Så himla omöjligt kan det väl inte vara att få in ett barskåp i en New York-taxi?"
Betyg: 3 av 5
Man kan hitta boken hos bokbörsen och på adlibris

Femtio nyanser av honom av E L James
Femtio nyanser av mörker av E L James
Femtio nyanser av frihet av E L James

De här böckerna finns det någon slags hatkärlek med. Många pratade om dem, så jag var bara tvungen att läsa dessa. Miljön i böckena är hård men kärleksfull den handlar om maktspel inom kärlekens tecken.Ibland blir den långtråkig och jag kommer på mig själv med att jag börjar skumläsa. Det är alldeles för mycket sex och lite för detaljerat. Samtidigt fängslas jag av passionen mellan den rike mannen och  medelklass kvinnan som försöker handleda varandra på olika områden. 
Hon är en tuff och stark kvinna som står emot kraven på underkastelse från den hon älskar.
Hon riskerar hellre kärleken genom att stå upp för sig själv, än att gå i den rike mannens ledband.
De här böckerna sträckläste jag på något sätt ville jag veta mer...
Men nu i efter hand kan jag tycka att det hade räckt med en bok hade de tagit bort svamlet som var ibland, så hade allt fått plats i en bok.
Betyg 3 av 5
Man kan hitta böckerna hos adlibris och ev på bokbörsen

4 kommentarer:

 1. Tack för så bra tips på böcker! Så bra du beskriver! :)
  Ha en fin söndag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Burpojken har jag funderat på att läsa. Som svensklärare är jag alltid tacksam för boktips! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att vara svensklärare. Burpojken tycker jag absolut att du ska läsa:)

   Radera