fredag 3 augusti 2012

Gekås, Sumpafallen och Vallarnas Friluftsteater

En tidig morgon bär det av mot nya äventyr och första stoppet blir GeKås. Vi är där när det öppnar och det är verkligen en upplevelse att se när allt folk släpps in. Vilken organisation folk har, korgar som placeras på olika sätt i vagnarna. Det är nästan så att jag stoppar flödet vid ingången, för jag blir paralyserad av engagemanget - åh jisses listorna folk har med sig.
Vi går in en bit stannar till vid kaffefiltret och damen bredvid mig tar säkert 30-40st kartonger.
Jag tar en förpackning och konstaterar; ja 9kr var billigt jag tar en.
Sedan går vi mot kläderna. Dottern och jag provar och provar ( jag tröttnade ganska snart på att prova men dottern gick in ut, in ut  i provhytten) Till slut började dottern skicka meddelande "Är den här värd att köpa"

När vi är klara på klädavdelningen går vi vidare kollar lite på köksavdelningen hittade lite formar som jag behöver. Efter 1 1/2 timma var jag trött, men fick vackert vänta på övriga familjen tills de var klara.

Jag kan konstatera att jag har blandade känslor för detta ställe.
Visst kan man göra fynd om man vet vad det kostar i andra butiker.
Man blir lätt lockad att köpa för mycket, men man lär veta vad man vill ha.
Om jag tänker på att en fullastad långtradare levererar varor var 10:e minut kan jag lätt må illa, för jag tycker inte om överkonsumtion.
Jag blev ändå glatt överraskad för de hade bambutrosor till bra pris :)

Den genomsnittliga kunden är en kvinna på 43 år, har rest 23 mil enkel resa och handlar för 3600 kronor och besöker varuhuset 2 gånger per år.

Under 2011 passerade varuhusets kassor av 122 miljoner varor. Varuhusets sortiment utgörs av över 100 000 artiklar. Värdet av de varor som finns i varuhuset uppgår till 40 miljoner kronor. 


Dagar med många besökare till varuhuset kan det bildas långa köer för att komma in i varuhuset. Längsta kön någonsin var den 30 oktober 2010. Kön var då 1,4 kilometer lång.

Det är även vanligt att bussresor arrangeras från i stort sett hela Sverige, samt även Norge och Danmark. Högsta antalet bussar på 1 dag är hittills 81 och även detta rekord slogs den 30 oktober 2010.

Fakta:Wikipedia

Efter tre timmar är vi hungriga och lunchen har vi tagit med oss och bestämmer att vi ska stanna på något fint ställe innan Falkenberg. Vi åker in vid Sumpafallen som ligger bara några kilometer från GeKås. Vilket smultronställe vi hamnade på och vilken kontrast mot GeKås. Efter vår lunch gick vi en ca. 2 km vacker promenadstig längs den forsande ån, det kändes helt magiskt.


Sedan bar det av till Falkenberg där vi kollade in staden.
På kvällen gick vi på Vallarnas Friluftsteater teatern som i år heter "Campa i klaveret".
Det är andra gången som vi är på Vallarna och jag måste säga att förra gången var det bättre buskis - "Virus i bataljonen". Miljön vid teatern är helt fantastisk och det är en riktig upplevelse att få sitta där och bli underhållen. "Campa i klaveret" ger jag  3 av 5 poäng. Medan "Virus i bataljonen" får 4+


Buskis%20i%20campingmilj%C3%B6


6 kommentarer:

 1. Ullared är ju ett underbart ställe, man kan lätt fördriva timmar och tömma plånboken där :D roligast är ju att se de dör danerna plocka på sig 10-tal förpackningar kaffefilter haha!
  Det är alltid så kul att ha dig med i utmaningen, ser verkligen fram emot vad du kan få till denna månad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja funderar och funderar på vad jag ska hitta på till din utmaning :)

   Radera
 2. Jag älskar Ullared, men bara för att jag har små barn.. precis som du själv skriver måste man vara prismedveten annars är de lätt att man dras med i andras shopping anda och drar med sig onödigt mycket av allt och saker man egentligen inte behöver.. åker dit 2 ggr om året (så typisk 43 år gammal kvinna ;) köpa julklappar & våren köpa födelsedagspresenter till familjens barn.. men jag åker aldrig dit i högsäsong, för de pallar inte jag.. gubben min åkt dit en gång.. han sagt att du får åka med dina tjejer och ha din tjej helg där, jag stannar gärna hemma ;) för han tycker om den om han får vara inne typ 30-60 minuter men inte 2 dagar som jag ;-) jag älskar ögon shoppa oxå så de är perfekt för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din gubbe några timmar räcker för mig:)

   Radera
 3. Har bara varit på Ullared en gång för många år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit tre gånger men lång emellan blir lika fascinerad av folks shoppande varje gång :)

   Radera