onsdag 21 mars 2012

Reklamfritt

Hur mycket papper kommer det i vår brevlåda kan man undra. Buntvis med tidningar och reklam både ODR och adresserad varje vecka nu får det väl vara nog.
För några år sedan lackades dörren om och lappen om nej till reklam togs bort. Av någon anledning sattes ingen ny upp förrän i går. Samtidigt har jag retat mig på alla dessa dagstidningar som man knappt läser och som ligger och skräpar. Så nu har jag ändrat vår prenumeration så att vi får tidningen fred-sönd i stället.
Hittade i dag en sida på nätet som heter Reklamfritt.se där man kan registrera så man får bort den adresserade reklamen, så det har jag gjort i dag ska bli så skönt att få mindre sopor att kasta.
Uppdatering: 3/1 2019 Reklamfritts sida finns inte längre registrera er i stället på Nix adressat 


För 20 år sedan (1989) fick varje svenskt hushåll mellan 15-20 kg direktreklam/år. Idag får varje svenskt hushåll närmare 50 kg direktreklam/år. Det är nästan 200 000 ton papper på ett enda år. 
 Fakta: Reklamfritt.se

En reflektion som jag fick när jag gick till tvättstugan i dag var att jag skulle kolla hur många av mina grannar hade satt upp Ingen Reklam Tack av och det var nästan hälften av 20 hushåll hade 9st en skylt.


Vill Utmana alla mina läsare inför Earth Hour
Att säja nej till all pappersbaserad direktreklam både den ODR och adresserade
Anta utmaningen här..
 Idag har det varit riktigt skönt ute är det någon som sett några Tussilago än?
Må gott och ta hand om varandra.

12 kommentarer:

 1. Har gjort det sedan ett halvår, och numera så är det väldigt sällan man måste förbi tidningsinsamlingen. Man inser hur mycket skit vi får i brevlådan nu, riktigt skönt att slippa allt skräp. Tidningen läser vi numera på nätet det räcker gott och väl då våran länstidning innehåller mest reklam ändå..

  SvaraRadera
 2. Du vad skönt att slippa kasta så mycket papper. Kanske blir det nät tidning så småningom här med men börjar så här.

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen reklam eller tidning alls. Jag hann aldrig läsa den och det var bara jobbigt med all pappersretur. Jag får Örebroarn, men den läser jag inte heller.

  Jag vet att jag kan vara mer miljövänlig än vad jag faktiskt är, så borde ta tag i mitt ansvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Örebroarn får man varken man vill eller ej tyvärr.
   Lycka till att vara mer miljövänlig

   Radera
 4. Ååå tack för att du tipsade om detta!
  Har en "ingen reklam, bara post, tack" - skylt på dörren, men får
  såklart ändå massor... :(
  Så nu har jag anmält på reklamfritt.se så hoppas det kommer funka nu! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod vad bra att du oxå anmälde dig visst ska det bli spännande att se om det kommer att funka kan ju ta ett tag.
   I dag fick jag tre adresserade reklam kuvert ska kolla om de företagen finns med på reklamfritt så jag kan neka dem.

   Radera
 5. Tack Milla för tipset! Nu har jag anmält mig. Hoppas vi slipper den värsta reklamen. Jag har hittills sparat adresserad reklam i en låda sen skickar jag tillbaka de till företaget. Så det är inte så kul att veta att man orsakar dubbel miljöpåverkan men jag vill markera på något sätt att jag inte är intresserad och min tanke med det var att de kanske tar bort mig från deras adressregister och då slipper deras reklam i fortsättningen. Tror det har blivit bättre från vissa företag när jag tänker efter.

  SvaraRadera
 6. Varsågod, en bra tanke har du att markera till företagen. Jag har nu gjort så att den adresserade reklamen jag får under veckan som jag inte vill ha, har jag skickat ett mail om till reklamfritt så hoppas jag att de kan registrera de företagen så man kan välja bort dem.

  SvaraRadera
 7. Tack så väldans mycket för tipset, Nu har jag registrerat mig och samvetet känns mycket lättare.
  Fin helg önskar jag dig
  Annie

  SvaraRadera