Så idag har jag passat på att läsa Mia Skäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst" som jag fått låna av en jobbarkompis. Tyvärr måste jag säga att den tilltalade mig inte, men det fanns vissa stycken i boken som var bra. Jag har svårt när det är allvarliga saker som man försöker skämta bort. Jag vet att jag inte tittade klart på hennes show på Tv för jag blev illa berörd.
Den är ändå bra skriven och lättläst och hon delar med sig av sina erfarenheter, av skilsmässa, föräldraskap, nytt familjebildande, dåliga samvetet, prestationsångest och vacklande självförtroende.
Läs mer om boken här..
Jag ger 2+ av 5 till denna bok
Jag har också läst lite i tidningen Effekt klimatmagasin som har tema detta nr Kampen om tiden.
Ett intressant litet inlägg var att i "Förenade Arabemiraten att engångsprodukter i all plast gjort av olja förbjuds från slutet av året från shoppingpåsar till plastfolie"
Nu tänkte jag bjuda på ett underbart gott recept, det är en favorit hos alla i familjen. Åt den första gången på en tjejmiddag för några år sedan.
Receptet kommer från Arla
Limefile
4 port
Smör
500 g fläskfilé
1dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung
strimlat skal och pressad saft av 1 lime
Gör så här:
Skär köttet i skivor och krydda med salt. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja, honung, limeskal och saft i en låg vid gryta. Lägg i köttet och låt det puttra ca 10 min.
jag delar samma åsikt som dig om boken. jag har köpt hennes andra bok på rean på bokrean, kanske är den bättre :)
SvaraRaderahoppas att allt är bra med dig och att du har haft en bra lördag!? :) kram
Spännande och höra vad du tycker om den boken.
RaderaTänk det är fler än jag som inte riktigt tycker jargongen. Dagen har varit bra fast jag först blev frustrerad över förkylningen.
Har haft funderingar på att läsa boken Dyngkåt... då jag verkligen gillar Mia Skäringer, intressant att du recenserade den, även om du inte var överdrivet imponerad :)
SvaraRaderaLäs den, många tycker om den. Jag är nog en av de få som har lite svårt för det bara.
RaderaIbland är det spännande att recensera det som är mindre bra och det blir lite spännande kommentarer då och man får kontakt med sina läsare. Alla tycker vi olika det är det som är kul.
Hemsk av att säga men nuförtiden läser jag bara vetenskap literatur som har just med mitt jobb att göra( jag är molekylärbiolog)men jag läser då och då "Hemligheten"Rhonda Byrne" av för att få livet på bättre spår igen. Boken funkar som meditation för mig och jag rekommenderar den starkt.
SvaraRaderaFläskfile ser smaskigt ut
Den boken har jag inte läst tack för tipset. Vilket spännande yrke du har
SvaraRaderaMums vad gott det ser ut =) Håller med dig om Skäringers bok! Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRaderaÄr riktigt gott.
SvaraRaderaMmm den limefilén ser otroligt god ut. Krya på dig.
SvaraRaderaLimefile är en favvo här hemma
RaderaKrya på dig!!
SvaraRaderaTack
RaderaÄsch, hoppas du kryar på dej från förkylningen - inget kul alls.
SvaraRaderaMen receptet du bjuder på är väldigt kul istället, eller rättare sagt intressant. Det spar vi absolut!
Limefilen tror jag kommer passa Mårtessons kök. Förkylningen hoppas jag flyger sin kos snart.
RaderaJa, det är väl förkylningstider...har också varit hängig i helgen:-( Bra att ha lite bra böcker på lut då!
SvaraRaderaJa det är många som är förkylda jag jobbar oxå med barn så det är väl inte så konstigt. Krya på dig med tur att det finns böcker.
SvaraRaderaGillar Skäringer, men tyckte att boken blev lite tjatig i längden. Bättre att bara läsa en krönika då och då.
SvaraRaderaKan tänka mig att krönikorna är bättre.
SvaraRadera