torsdag 21 juli 2011

Kycklingbiffar med ädelost


Den här rätten är lättlagad och är väldigt god.
Hittade receptet på bloggen 56 kilo

1 pkt bacon
400g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg
1 tsk timjan
1 dl vitt vin
2 dl grädde
140 g ädelost
100 g spenat
Salt och svartpeppar
Smör

Strimla baconet och stek krispigt.
Finhacka vitlök och schalottenlök
Blanda kycklingfärs, lök, ägg, timjan, salt och peppar.
Rulla till små bollar och stek sedan på medelvärme i smör.
Häll över vinet
Låt koka en liten stund och tillsätt därefter grädde.
Smula ned osten och låt puttra fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Blanda i bacon,spenat och smaka av med salt och peppar
Servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar