söndag 3 juli 2011

Sommar radio

På lördagarna under sommaren har P4 en radioserie Pop och politik.
Programmen presenterar den moderna historien genom ett musikaliskt filter, från rockens födelse på 1950-talet och fram till nu. Programmen speglar hur popmusiken påverkat samhället och tvärtom.

Här kan du läsa mer ...
Här kan du läsa vad Aftonbladet skriver..

En av mina stora idoler som liten var just ABBA så när första programmet som hade temat Hybris skulle handla om ABBAs texter och hur låtskrivarna tänkte blev jag intresserad av att lyssna på när Björn Ulvaeus intervjuas.
Programmet var bra men det kändes lite för kort kunde ha varit en längre intervju med Björn.
I låten ”The visitors” kritiserade gruppen den kommunistiska diktaturen. Men det var inte många som lade märke till det.
Däremot väckte det viss uppståndelse när Björn Ulvaeus och Benny Andersson engagerade sig för polska Solidaritet och inbjöds att medverka i en tv-sänd stödgala i Reagans USA. I sitt tal påminde de om förtrycket i länder som El Salvador, Chile, Afghanistan och Irak. Uttalandet klipptes bort. Och i Sovjet förbjöds Abba:s skivor eftersom man ansåg att gruppen hade lierat sig med USA.Program nr 2 som var i lördags hade Tema sorg det var också intressant handlade bla om när Jill Johnson vann Melodifestivalen med "Kärleken är"
Låttexten som handlar om sorgen efter prinsessan Diana som Ingela Pling Forsman skrev.
Man pratade om John Denver och hans störta hit Leaving on a Jet PlaneEn intressant och avkopplande radioserie som får en att tänka i lite nya banor kommer lyssna fler gånger i sommar.

Om du vill lyssna på programmen via webben klicka här..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar