fredag 17 december 2010

Julklappstips

I år hade jag bestämt mig för att inte skicka några julkort utan köpte ett Vaccinatinspaket i stället till barn i Nigeria 20 doser mässlingsvaccin och 40 doser poliovaccin för 97 kr.
Tillsammans med Världshälsoorganisationen driver UNICEF vaccinationskampanjer mot mässling i 47 länder. Vill du veta mer om Unicef klicka här..

Jag har köpt en julklapp för 200 kr som förändrar liv. Genom att ge bort en dräktig get till en fattig familj får de möjlighet att få näringsriktig mjölk och kan sälja överskottet på marknaden.
I bl.a Södra Mocambique jobbar ActionAid med att fattiga familjer ska få möjlighet att försörja sig.
Vill du veta mer om ActionAid klicka här..

2 kommentarer:

 1. Stort tack för att du tipsar om ActionAid och våra julklappar mot fattigdom.

  Get-projekten gör vi över hela världen. Jag var nyligen i Etiopien och besökte bland annat get-projekt i en by i södra delen av landet för att se hur projekten fungerar i verkligheten. Och de fungerar bra!

  I byn jag besökte hade nu alla 53 kvinnor en vettig försörjning och av de getter de fått för cirka ett år sedan hade det nu blivit många många fler. Några hade bytt sina getter mot kor, andra hade sålt av sina killingar efter hand. En kvinna hade sparat pengar allteftersom och hade nu köpt en oxe, som hon gav riktigt bra foder för att den skulle bli fet och strax var det dags att sälja den dyrare än vad hon köpt den för. Samtidigt som familjerna hade getmjölk att dricka.

  Tack vare get-projektet gick nu alla barn i byn i skolan igen – eftersom de inte längre behövde hjälpa till med sina familjers försörjning.

  Med varma hälsningar – och GOD JUL!

  Catrin Rising
  ActionAid
  catrin.rising@actionaid.se

  SvaraRadera
 2. Tack för den värdefulla informationen

  SvaraRadera