lördag 16 januari 2010

Tonfisk och linsgryta

Hittade det här receptet från Mollys hälsoblogg.
Det blev en hit till och med hos mina tonåringar.
Det som jag ändrade från hennes recept var att jag tog en annan senap. Linserna fungerar som redning. Till grytan serverade vi quinoa.

1gul lök
1/2 zucchini
1 äpple
11/2 dl grädde
21/2dl vatten
1-2 tsk senap (dijon)
1 buljongtärning (grönsaks)
1krm kardemumma
1/2dl torra röda linser
2 tomater
1 burk tonfisk
salt, peppar
rapsolja

Fräs zucchini, lök, äpple i oljan. Tillsätt övriga ingredienser utom tonfisk och tomat. Koka på svag värme ca 10 min. Blanda i hackad tomat och tonfisk koka i 2-3 min.Tillsätt ev salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar