söndag 24 januari 2010

Energidryck

Läste en notis härom dagen om att Coop kommer att införa 18-års gräns på energidryck.
Många föräldrar och lärare har tagit kontakt med Coop om att de inte vill att de ska sälja drycken till minderåriga.Tycker att Coop tar sitt ansvar och lyssnar på kritiken. Många ungdomar idag överkonsumerar drycken. Jag vet själv som har tonårsbarn att det är väldigt vanligt att ungdomarna handlar på sina raster det är inte bara en burk utan det kan vara upp till 6st under en skoldag.
Detta tas upp på varje föräldramöte att vi ska prata med våra ungdomar. Jag tycker att det är bra att det blir åldersgräns. Även om jag kan tycka att fick föräldrar och barn, ungdomar information om varför de inte ska dricka dessa drycker att det skulle räcka. Tänk att det ska gå så lång att det måste bli åldersgräns.
Två ingredienser bl.a som används i energidrycken är koffein och Taurin. Koffeinet som används är ofta gjort på kemisk väg. Kan vara gjort av guarna en lian från Sydamerika eller från colabusken.
Taurin är en aminosyra som kroppen producerar själv. Får man för mycket av det kan t.ex det störa hjärtats rytm. Vill ni läsa mer om vad som händer i kroppen när man dricker energidryck kan jag rekommendera att gå in på www.utbildningscenter.se och läsa nyhetsbrev 1 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar