söndag 30 oktober 2016

Det enda rätta

I måndags hade Boktokig, Bokmumriken, Endast Eböcker och jag bokcirkelchatt med boken
Det enda rätta av författaren Charlotte Rogan.
Vår första bokcirkelchatt som var 2014 diskuterade vi Charlottes första bok Livbåten. Hon skriver på ett speciellt sätt som väcker frågor, så det kändes spännande att läsa denna bok också.
Vill du läsa om vad vi tyckte om livbåten klicka här..

Men tyvärr Charlotte jag kunde inte läsa klart boken gav upp efter 90 sidor.
Boken är uppdelad i många korta avsnitt med många olika berättare. Detta gör att det blir svårt att hålla isär karaktärerna, så jag missar vad författaren vill säga. För att jag i överhuvudtaget skulle kunna vara med i bokchatten och ha ett grep om boken väljer jag att bara läsa en berättarröst.
Det visar sig att det är bara en i bokchatten som tagit sig igenom hela boken. Men vi hade en trevlig bokpratar stund ändå:)

Vi kom fram till att en av karaktärerna Maggie kunde fått berätta sin egen historia i en egen bok.
Även den parallella berättelsen om soldaterna kunde förtjänat en egen bok. Tempot i boken tyckte vi alla var tråkigt och långsamt det hände ingenting. Denna bok var rena magplasket. Om man ska säga något positivt om boken, så kolla bokomslaget så fint:)

En dag råkar Maggie Rayburn, på ren impuls, stjäla ett komprometterande dokument från sin chefs skrivbord. När upptäckten leder till att fler bedrägerier uppdagas tvingas hon, av de hon trodde var sina vänner, att välja: sanningen eller dem.Samtidigt i Irak har kapten Sinclair utfärdat en förhastad order med dödlig utgång. Men hans önskan att åtgärda misstaget verkar kunna leda till än mer katastrofala effekter.

Ha det gott
Kram Milla 
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

4 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Rakt på sak utan krusiduller! Du får ha en god ny vecka! Kram, G

    SvaraRadera
  2. Ja, det var alldeles för många röster som försökte göra sig hörda.

    SvaraRadera