onsdag 2 mars 2016

Tips på naturliga deo

Jag har sedan 2012 bara använt deo som är naturlig. Det har inte alltid varit lätt att hitta bra deo, som passat mig. Jag har testat ganska många och det är bara några som jag tycker har funkat.
Tänkte i dag ge er tips på två deo som funkar bra på mig fler tips finns under etikett deo.

Aluminium och kemikalier i deodorant
Aluminiumet i deodoranterna är en form av aluminiumklorid, som har en sammandragande effekt och alltså täpper till svettkörtelns gångar. Det har diskuterats om deodoranter kan orsaka bröstcancer, vilket jag inte har sett studier på. Däremot så har det kommit ett par studier som visar på ökat cancerrisk på grund av alkohol och aluminiumtillförseln. Oavsett, så är det mest påtagliga i detta, den påverkan som sker på reningssystemet, och som är mindre gynnsamt för både rening, återhämtning och kroppens övriga funktioner. Deodoranter som innehåller kvicksilver, krom och bly är de mest påverkande för både oss och vår natur, men även silver, tenn och zink påverkar i stor grad.


Hur fungerar en deodorant?
Deodorant motverka kroppslukter genom på mekanisk väg att svettbildningen blockeras av antiperspiranter och aluminiumsalt som täpper till svettkörtlarna. Faktum är att kroppens reningssystem till stor del avsöndrar gifter och slagg via svettkörtlarna, vilket alltså minskar avgiftningen och reningen i kroppens lymfsystem. Just i armhålan tar kroppen upp ämnen extra lätt, särskilt efter rakning, då huden har skadats lätt. Deodoranten hindrar svetten från att tränga ut genom svettkörtlarna och innehåller dessutom alkohol och parfym.

Att sluta använda vanlig deo med aluminium kan vara jobbigt i början. Kroppen börjar på en gång att rensa kroppen från slagg. Därför är det svårt i början att avgöra vilken deo som kan passa mig som person. Rensningen tar några veckor och man upplever att man svettas mer och doftar mer.

Vill du läsa mer om varför det är en hälsoinvestering att använda naturlig deo läs här och här

Mina senaste deo som jag har gillat är Flowers de har olika dofter jag gillar aprikos bäst. Det ända som jag tycker har varit dåligt med denna deo är att den har varit lite rinnig, men tar man det lite lugnt när man smetar på och sedan låter det luft torka en liten stund så blir det bra. Den här deon har funkat en heldag på jobbet plus ett träningspass utan att man luktar svett.

True är en deo som funkat jätte bra. Heldag på jobbet plus ett svettigt träningspass klarar denna deo galant. Det ända minus är att den inte doftar något jo lite uns av rosenträ.

Jag har köpt mina deo hos Naturligt Snygg, men finns på fler ställen på nätet.
Detta blir mitt bidrag på temat: Hållbar utveckling hos Helena

4 kommentarer:

 1. Tack för att du är med och förlåt att jag inte hälsat på här och kommenterat ditt inlägg. Fick en stor energitjuv här som gjorde att jag knappt varit in i bloggen. Min Blåöga har blivit sämre. Det här med aluminium och deo är ett område som viktigt. Men jag tror att få känner till det. Bra att du tog upp det. Tack för att du är med. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars Blåöga:(
   Ja jag tycker oxå det är viktigt med aluminium och deo och hoppas fler slutar att använda sådan deo. Ha det gott

   Radera
 2. Tusen tack för det tipset!! Jag har bara provat en deo utan aluminium och tyckte just att jag luktade svett. Kanske skulle ha provat under en längre tid. Men har tänkt köpa någon ny att testa så nu har jag ju ett par förslag. Lustigt för Sanna som bloggar på Gemsofmylife la också upp en naturlig deo idag, fast på instagram.
  Jag som har så många med bröstcancer i familjen vill verkligen hitta någon bra naturlig som funkar.
  Grattis till dig som också fått barnbarn! Visst är det mysigt!! Kram

  SvaraRadera