onsdag 16 mars 2016

Sitter du med korsade ben?

Jag gjorde ett test på jobbet när vi satt på ett möte.
Jag frågade hur många satt med benen i kors?
Svar: det var alla utom två.

Jag har sedan i september 2015 gått hos en kiropraktor med mina höftproblem ,som började med att jag sträckte mig vid knät. Nu är jag nästan helt bra, men jag får fortfarande vara försiktig när jag ska träna. En fråga som min kiropraktor ställde till mig var sitter du ofta med benen i kors?
Nej det tror jag inte svarade jag. Men det visade sig att jag hade fel, för jag har nästan jämt benen i kors när jag sitter ner. Jag frågade kiropraktorn nästa gång  jag var där varför jag inte skulle sitta med benen i kors och han svarade att det var inte bra för bäckenet, som är basen för ryggraden. Det blir onödigt tryck på både rygg och nacke.

Jag gav mina arbetskamrater utmaningen att försöka att undvika att sitta med benen i kors och att vi skulle hjälpa varandra med att påminna varandra om man ser någon sitta så.
En liten grej som kan spara rygg och nacke.
Detta blir mitt bidrag till Hållbar utveckling hos Helena.

Förra veckan, jisses vilken vecka, kul men intensiv:)
Maken fyllde 50-år i början av veckan han fick av mig en dag på Loka Brunn, så där var vi och myste på hans stora dag :)
På lördagen var den stora festen vi hade hyrt en lokal som hade scen. Maken är bl.a musiker så många spelsugna vänner kom upp på scenen det blev en riktigt lyckad rockfest :) Gitarrtårtan blev kvällens höjdpunkt :)

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

5 kommentarer:

 1. Visst sitter jag med benen i kors, och visst har jag problem med bäcken, rygg och nacke. Ska genast sluta sitta med benen i kors.Tack för rådet!

  SvaraRadera
 2. Ett väldigt klokt råd! Jag visste inte att det drabbade så hårt i övriga kroppen. Ska försöka bättra mig. Kul att höra att femtioåringen firats så väl och trevligt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS Herr Bokskorpion blev grön av avund över den otroligt fina tårtan! DS

   Radera
  2. Det visste inte jag heller innan kiropraktorn sa det. Herr M det förstår jag god var tårtan oxå :)

   Radera