söndag 6 mars 2016

Köttfärsbiffar med dijoncreme

Hittade detta recept i kokboken våra bästa GI-recept av Ola Laurizon och Ulrika Davidsson. Den här kokboken köpte jag på loppis för 20kr och den har riktigt bra recept.

500 g kalvfärs eller blandfärs
2 msk hackade färska örter (tex. basilika, persilja, timjan, oregano)
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl grädde

SÅS:
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar

Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna.
Forma till biffar och stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida.
Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

Garnera med hel kapris.
Servera gärna med rostade grönsaker.

Den här helgen har jag tagit det rätt lugnt. Varit på födelsedagskalas och tittat på melodifestvalen.
Idag har jag tittat på Vasaloppet och planerat inför makens 50-årsfest:)
Ingen träning har det blivit denna helg har haft en förkylning, som inte ville bryta ut ordentligt, men efter helgvilan verkar den ha försvunnit:)

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar