söndag 22 november 2015

Lund och Köpenhamn

För ett år sedan träffade jag Endast-Eböcker i Gränna för att vi tillsammans skulle se Andree museet efter att vi blivit fascinerade av Bea Uusmas bok läs mer här...
Sedan  träffades vi Nora i början av hösten och gick en Maria Lang vandring läs om den här..
Vi har riktigt trevligt när vi ses, så vi bestämde att vi skulle ses i Lund och åka till Köpenhamn över en dag.
Första helgen i november åkte jag och maken de ca 50 milen till Lund och bodde på hotellet Concordia
Det var ett mysigt hotell som låg centralt och ett plus var att hotellet var Svanenmärkt.
På lördags förmiddagen träffade vi vårt sällskap vid tågstationen och sedan åkte vi till Köpenhamn. Vi hade bestämt innan att vi skulle se en konstutställning i Cisternerne.

Cisternerne är ursprungligen en vattenreservoar som har används för att tillgodose stadens invånare med rent dricksvatten. För 33 år sedan tömdes cisterner på vattnet och nu använder man platsen som utställningslokal. Just nu är det en utställning där man som besökare är omgiven av vatten, både i form av en stor vattenyta som täcker golvet och av belysta strilande vatten. Via gångbanorna upplever man mörker, ljus och en känsla av att befinna sig i ett datorspel. Den här utställningen pågår till den 29 november 2015. Men ser framemot att se vad nästa utställning blir, för lokalen i underjorden är helt magisk :)

Efter denna häftiga upplevelse, så gick vi till ett jättemysigt ställe och åt smörrebröd. Jag kan varmt rekommendera  Bjaelkehuset om ni är i Köpenhamn de har öppet mellan mars-dec.Vi hade strålande väder när vi var i Köpenhamn så resten av dagen gick vi runt och njöt av den vackra staden :) På väg tillbaka till Lund stannade vi en stund på Malmö central och tittade på det fantastiska  rullande bildkonsten som finns där.Några andra tips på restauranger under vår resa är den Grekiska restaurangen och Sushi restaurangen Wasabi i Lund.

Innan vi det var dags att lämna Lund så tittade vi in i Lunds DomkyrkaEn riktigt mysig helg i Skåne och Köpenhamn blev det:)
De vackra bilderna har maken tagit :) De som är lite sämre har jag tagit :)
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

8 kommentarer:

 1. Så bra och trevligt du berättar, Milla! Och så fina bilderna blev! Superroligt att se! Att läsa din text och se de vackra bilderna är som att uppleva allt igen. :-) Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Tänk att vi helt missat cisternerne, vi som är i stan hyfsat ofta... men nu har vi ju ett nytt utflyktsmål till nästa gång det bär av till Köpenhamn. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att jag kunde tipsa om det :) Jag som bara varit i Köpenhamn två gånger :)

   Radera
 3. Den senaste tiden har jag så många, många gånger tänkt att det var tur att vi träffades och gjorde denna utflykt just då. Nu blir det tyvärr alltmer trassligt att åka tåg hem från Köpenhamn. :-/
  Ett riktigt gott nytt år önskar vi, Herr Bokskorpion och jag, er båda två! Kram! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur vi hade:) Hoppas att det blir en lösning snarast.
   Önskar er ett riktigt gott nytt år
   Kram

   Radera