söndag 29 mars 2015

Sound of music och Livet är en schlager

Två musikaler inom loppet av två veckor, så kan det bli i bland. Jag bokade Sound of music i höstas, så att hela familjen kunde gå. Jag har en släkting som har en roll i familjen Von Trapp, så hennes speltider hade vi också att ta hänsyn till. Livet är en schlager har jag velat gå på sedan jag hörde talas om att den skulle sättas upp. Fick erbjudande i personalföreningen på jobbet om att de skulle åka med buss till Cirkus i Stockholm, jag satte direkt upp mig på listan :)

Sound of music går just nu i Linköping fram till den 17 maj läs mer här..
Vi blev alla överraskade av att musikalen stundtals hade en allvarlig ton. Hur vänner blir fiender, att folk måste välja sida när hotet från nazisterna ständigt var närvarande. Detta är en riktigt bra kärlekssaga med djupa inslag :) Många insatser på scenen är imponerande framför allt nunnekören :)

Livet är en schlager som går på Cirkus i Stockholm läs mer här..
Den här musikalen hade jag höga förväntningar på efter att jag sett bakom kulisserna på TV och även för att Jonas Gardell är suverän på att beskriva utanförskap. Men tyvärr han lyckades inte riktigt i denna musikal några av karaktärerna blir överspelade och når inte ända fram och i bland blir det riktigt tramsigt. Trots detta lyckas ändå musikalen räddas genom en helt suverän Peter Jöback och Helen Sjöholm som sjunger så håret reser dig :)

Ha det gott
Kram Milla
följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg  och Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

 1. Så roligt med musikalrecensioner! Jag har sett Sound of Music i en annan uppsättning. Det är verkligen en tänkvärd historia. Annars är min absoluta favorit Fantomen på operan. Men det finns så många fina musikaler. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantomen är underbar :) Jag gillar verkligen musikaler
   Ha det gott

   Radera