Förra vecka gjorde jag en variant av Åses recept (bloggaren från 56-kilo) efter att ha sett henne på nyhetsmorgon en söndag i februari. Den gick ganska snabbt att göra det som tog lite tid var att skala räkorna. Jag serverade sallad och mathavre till denna gryta.
Fiskgryta med ajvar och kokos (ca 8 port)
200g skogschampinjoner
1-2 gul lök
2-3 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
1 röd paprika
1 burk ajvar relish stark (340 g)
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
4 portionsbitar laxfiléer
1 pkt torsk
1 påse färsk bladspenat (70 g)
1/2 kg räkor med skal
salt och peppar
smör eller kokosfett, att steka i
ev maizena till redning
Skala räkorna
Skölj spenaten och låt rinna av i ett durkslag
Skölj tomaterna
Skölj och skiva svampen
Skölj och hacka paprikan i mindre bitar
Skär fisken i mindre bitar
Finhacka lök och vitlök och fräs allt i lite smör eller kokosfett.
Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk och vatten
Låt koka upp tillsammans med löken
Rör ner fisken, paprikan och låt allt koka i cirka 7-10 minuter.
Ha i ev salt och peppar
Rör ner tomater, bladspenat och räkor och hetta upp snabbt.
Ha det gott
Kram Milla
Åh vad gott det verkar. Gillar verkligen ajvar, så det här är ett recept i min smak.
SvaraRaderaVisst är det gott😊
Radera