tisdag 17 mars 2015

Fiskgryta med ajvar och kokos

Förra vecka gjorde jag en variant av Åses recept (bloggaren från 56-kilo) efter att ha sett henne på nyhetsmorgon en söndag i februari. Den gick ganska snabbt att göra det som tog lite tid var att skala räkorna. Jag serverade sallad och mathavre till denna gryta.

Fiskgryta med ajvar och kokos (ca 8 port)
200g skogschampinjoner
1-2  gul lök
2-3 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
1 röd paprika
1 burk ajvar relish stark (340 g)
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
4 portionsbitar laxfiléer
1 pkt torsk
1 påse färsk bladspenat (70 g)
1/2 kg räkor med skal
  salt och peppar
  smör eller kokosfett, att steka i
  ev maizena till redning

Skala räkorna
Skölj spenaten och låt rinna av i ett durkslag
Skölj tomaterna
Skölj och skiva svampen
Skölj och hacka paprikan i mindre bitar
Skär fisken i mindre bitar
Finhacka lök och vitlök och fräs allt i lite smör eller kokosfett. 
Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk och vatten
Låt koka upp tillsammans med löken
Rör ner fisken, paprikan och låt allt koka i cirka 7-10 minuter. 
Ha i ev salt och peppar
Rör ner tomater, bladspenat och räkor och hetta upp snabbt.

Ha det gott 
Kram Milla

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott det verkar. Gillar verkligen ajvar, så det här är ett recept i min smak.

    SvaraRadera