lördag 10 januari 2015

Mrs Sinclairs resväska

Började min lördag med ett riktigt bra spinningpass :)
Här i Örebro snöar det riktigt mycket just nu mysigt är det, men jag hoppas att det lugnar sig, för på eftermiddagen ska vi ut och åka. 50-års fest står på agendan denna kväll :)

I veckan hade vi bokchatt med boken Mrs Sinclairs resväska av författaren Louise Walters översättare Lena Kamhed.Vi gillade alla boken, som är charmig, lättläst och handlar om livet och kärleken, samt om moderskapet. Samtidigt berättar boken om besvikelser i livet. Det blir inte alltid som man har tänkt sig och ibland gör man val som man kanske får leva med resten av livet.
Boken utspelar sig i både nutid och under andra världskriget. Roberta är vår huvudperson i nutid och hennes farmor är det i dåtid.
Roberta jobbar i ett litet antikvariat i de gamla böckerna hittar hon ibland brev. En dag finner Roberta ett brev, som är adresserat till hennes egen farmor.

Det finns bara en tråkig sak med den här romanen – baksidestexten. Gillar verkligen inte när halva handlingen avslöjas innan man läst boken. Tips om ni ska läsa boken läs inte baksidan.
Vi som var med på bokchatten var Boktokig, Endast Eböcker, Västmanländskans bokblogg

Nu börjar det bli dags att packa väskan och kolla vad man ska ha på sig på festen :)

Ha det gott 
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Kram Milla

4 kommentarer:

 1. Låter spännande med denna bok. Jag tycker om att läsa böcker om andra världskriget. Här har det också börjat snöa!
  Ha en fin dag och fint 50-års firandet! :)
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du skulle gilla den Svetlana:)

   Radera
 2. Fördel med eböcker: man har ingen baksidestext. ;-) Skämt åtsido - visst läser man om boken på t ex en försäljares hemsida innan man köper den. Men när man väl laddat ner den, så har man ingen baksidestext. Det är på gott och ont. Eböcker som man köpt, men inte läst genast utan sparat, kanske man behöver en baksidestext till ändå. För att friska upp minnet och bestämma sig för om man är sugen på boken eller inte just då. I vilket fall som helst; tack för en trevlig chatt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha baksidestext men inte för mycket avslöjande. Jag får kanske börja läsa E-böcker :) Ha det gott

   Radera