Idag bjöd jag några vänner på lunch och passade då på att göra en extra stor sats soppa som jag kan frysa in och ha under vardagen:) Enda problemet var att det var svårt att smaksätta. Vaknade i morse av att jag var förkyld, så jag följde Anna Skippers recept punktligt i alla fall på kryddorna, för att det inte skulle bli för starkt eller för salt.
Mustig linssoppa (20 portioner)
4 msk rapsolja
2 röd lök, hackad
10 morötter, skurna i 1 cm stora tärningar
6 vitlöksklyftor, hackade
4 tsk torkad timjan
4 tsk torkad oregano
6 cm färsk ingefära, skalad och riven
500g röda linser
2 fpk krossade tomater
3 liter vatten
4 kycklingbuljongtärningar
salt, svartpeppar
Lägg i lök, morötter och vitlök och fräs några minuter i en kastrull tillsammans med rapsoljan.
Tillsätt linser och rör om ordentligt.
Häll i tomater, vatten och buljong.
Rör i timjan, ingefära och oregano.
Krydda med salt och peppar.
Sätt på locket och koka upp.
Låt puttra ca 25 minuter tills linserna är mjuka.
Mixa om du vill ha slät soppa
Detta är mitt bidrag till månadens bönbonaza hos mitt lilla gröna
Linssoppa är verkligen hur gott som helst, att mixa den slät har vi aldrig provat - det får vi göra nästa gång.
SvaraRaderaKrya på dej och hoppas att förkylningen trollades bort av kryddorna:)
Kramar
Tack, förkylningen börjar att ge sig, nu är det mest att man är täppt så lite kunde jag trolla:)
Radera