Bjöd mina arbetskamrater på detta fika för ett par veckor sedan.
Choklad och lakrits tryfflar (recept från mat så klart)
200 g mörk choklad (70%)
1 dl grädde
1 msk lakritspulver
1 tsk honung
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
Koka upp grädde, lakritspulver och honung under omrörning.
Häll gräddblandningen direkt över chokladen och rör tills det blir en jämn smet.
Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen någon timme.
Skär i bitar och pudra över lakritspulver.
Havrekakakor med choklad (inspiration från saras delikatesser)
400 g rumsvarmt smör
8 msk socker
5 dl havregryn
4 dl dinkelmjöl
1 tsk bikarbonat
200 g mörk, hackad choklad
2 dl solroskärnor
Garnering:
Mörk choklad
Blanda till en fast deg, rulla små bollar och lägg på plåt.
Tryck med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen, 200° ca 10 minuter.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg på kakorna
Bloggen har krånglat denna vecka, men nu verkar det funka.
Nu har jag äntligen fixat instagram,är dock inte fullt så skicklig ännu, men följ mig gärna genom min utveckling på millashalsoblogg :)
Ha det gott
kram Milla
Mmm...så gott det låter! :) Perfekt till helgen!
SvaraRaderaHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Tack:)
RaderaChoklad och lakrits är en bra blandning, får prova det någon dag! Men favoriten är nog ändå hallon och lakrits ;)
SvaraRaderaHallon och lakrits är riktigt gott det med:)
Radera