fredag 24 januari 2014

Go fika

Bjöd mina arbetskamrater på detta fika för ett par veckor sedan.

Choklad och lakrits tryfflar (recept från mat så klart)
200 g mörk choklad (70%)
1 dl grädde
1 msk lakritspulver
1 tsk honung

Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
Koka upp grädde, lakritspulver och honung under omrörning.
Häll gräddblandningen direkt över chokladen och rör tills det blir en jämn smet.
Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen någon timme.
Skär i bitar och pudra över lakritspulver.

Havrekakakor med choklad (inspiration från saras delikatesser)
400 g rumsvarmt smör
8 msk socker
5 dl havregryn
4 dl  dinkelmjöl
1 tsk bikarbonat
200 g mörk, hackad choklad
2 dl solroskärnor
Garnering:
Mörk choklad

Blanda till en fast deg, rulla små bollar och lägg på plåt.
Tryck med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen, 200° ca 10 minuter.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg på kakorna

Bloggen har krånglat denna vecka, men nu verkar det funka.
Nu har jag äntligen fixat instagram,är dock inte fullt så skicklig ännu, men följ mig gärna genom min utveckling på millashalsoblogg  :) 
Ha det gott
kram Milla

4 kommentarer:

  1. Mmm...så gott det låter! :) Perfekt till helgen!
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Choklad och lakrits är en bra blandning, får prova det någon dag! Men favoriten är nog ändå hallon och lakrits ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallon och lakrits är riktigt gott det med:)

      Radera