Iden poppade upp igen när säsongens bästa var: Nypon hos Gröna skafferiet.
Det blev en riktigt spännande och god kombo:)
Rostad kålrot och morot med nypondressing
500 g skalad kålrot delad i mindre bitar
4st morötter delade i mindre bitar
50 g färsk ingefära, finhackad
1 dl nyponsoppa (jag gjorde egen se recept här..)
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 nypor rosmarin
salt och svartpeppar
Rosta morötter och kålrot i ugn på 225° med rapsolja och salt tills de är färdiga.
Värm nyponsoppa, rosmarin, ingefära, honung och vinäger, låt koka ihop tills hälften återstår.
Blanda ihop rotfrukter med nypondressingen till en sallad, smaka av med salt och peppar.
Servera t.ex smakrik korv till
Lät oerhört spännande med denna kombination! Ugnsrostad kålrot är så fantastiskt gott.
SvaraRaderaSpännande och gott var det kan jag lova:)
RaderaVilken rolig och annorlunda kombination!
SvaraRaderaTveksam till kombon var jag först, men det blev riktigt gott:)
SvaraRaderaNypondressing var nytt för mig! Spännande! Borde bli kanongott med nyponsmaken till maten!
SvaraRaderaDet blev riktigt bra:)
RaderaVerkligen en spännande och otippad kombo! Jag älskar allt som har med rotsaker att göra nu på hösten, så måste prova det här. Jag har precis dragit igång Bönbonanza, en matbloggsutmaning där folk får bidra med sina bästa recept på baljväxter, med olika teman. Det vore kul om du ville vara med någon gång!
SvaraRaderaVad kul klart jag hänger på utmaningen:)
Radera