tisdag 15 oktober 2013

Limeströsslad lax med thaidoftande sås

Det här är riktigt gott. Fisk med lite sting:)


Limeströsslad lax med thaidoftande sås 
600g laxfilé
1 lime
1 bit färsk ingefära
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
3 krm torkad koriander
1 tsk honung
2,5 dl kokosmjölk
1 dl vatten
rapsolja
Salt
Svartpeppar
1tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 175°
Lägg  laxen i en ugnsfast form. 
Riv skalet och pressa saften av limen.
Blanda det rivna skalet och 1msk av juicen med rapsolja, salt och svartpeppar.
Bred blandningen över fisken.
Ställ in fisken mitt i ugnen i 10 minuter ta ut ur ugnen och häll på såsen se nedan.

Sås
Skala och riv 1 bit ingefära (ca 1msk)
Hetta upp olja i stekpanna. 
Fräs tomatpuré, ingefära och vitlöken. 
Krydda med koriander, salt och svartpeppar.
Tillsätt limejuice, honung, kokosmjölk, vatten, sambal oelek
Låt allt koka ihop någon minut.
Häll över laxen och ställ in i ugnen ca 5-10 min
Servera med grönsaker och ris

Helgen som var gick i orienteringens tecken. Även om dottern och många med henne tyckte orienteringen var svår ,så var det roligt och vädret visade sig från sin allra bästa sida:)

6 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med thaismaker! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter som en spännande fiskrätt!
    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kramizar!

    SvaraRadera
  3. Åhh det låter jätte gott. =) Ska provas! Kramis ps. har inte glömt bloggeri-inlägget. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums är det:) Ser framemot ditt blogginlägg:)

      Radera