Det här är riktigt gott. Fisk med lite sting:)
Limeströsslad lax med thaidoftande sås
600g laxfilé
1 lime
1 bit färsk ingefära
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
3 krm torkad koriander
1 tsk honung
2,5 dl kokosmjölk
1 dl vatten
rapsolja
Salt
Svartpeppar
1tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 175°
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Riv skalet och pressa saften av limen.
Blanda det rivna skalet och 1msk av juicen med rapsolja, salt och svartpeppar.
Bred blandningen över fisken.
Ställ in fisken mitt i ugnen i 10 minuter ta ut ur ugnen och häll på såsen se nedan.
Sås
Skala och riv 1 bit ingefära (ca 1msk)
Hetta upp olja i stekpanna.
Fräs tomatpuré, ingefära och vitlöken.
Krydda med koriander, salt och svartpeppar.
Tillsätt limejuice, honung, kokosmjölk, vatten, sambal oelek
Låt allt koka ihop någon minut.
Häll över laxen och ställ in i ugnen ca 5-10 min
Servera med grönsaker och ris
Helgen som var gick i orienteringens tecken. Även om dottern och många med henne tyckte orienteringen var svår ,så var det roligt och vädret visade sig från sin allra bästa sida:)
Vad gott det låter med thaismaker! Mums!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack ha det gott:)
RaderaLåter som en spännande fiskrätt!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin vecka!
Kramizar!
Tack, riktigt smarrigt:)
RaderaÅhh det låter jätte gott. =) Ska provas! Kramis ps. har inte glömt bloggeri-inlägget. =)
SvaraRaderaMums är det:) Ser framemot ditt blogginlägg:)
Radera