I dag tänkte jag ge er ett recept som är Indiskt inspirerat. Bjöd tjejgänget på denna rätt och den blev uppskattad :)
Indisk kycklinggryta med gult ris
1 kg kycklingfilé (delad i mindre bitar)
1-2 st gul lök (hackad)
1 dl mango chutney (jag använde Indian chutney)
41/2 dl Turkisk yoghurt
smör
Kryddpasta:
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili (spara gärna lite kärnor om du vill ha lite sting)
2 msk riven ingefära
3 msk tomatpuré
2 tsk koriander
11/2 tsk spiskummin
salt
Gult ris:
3 dl basmatiris
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 tsk gurkmeja
smör
1 tsk kardemummakärnor
5 st nejlikor
7 dl vatten
salt
Till servering:
russin
skalad torrostad mandel
hackad persilja
Mango chutney
Turkisk yoghurt
Sallad
Börja med riset.
Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult.
Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika.
Häll på vatten och salta.
Låt sjuda under lock 10 min.
Blanda ingredienserna till kryddpastan.
Stek på kycklingen på medelvärme med lök och kryddpastan ca 10 min.
Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt.
Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.
Originalreceptet kommer från Coop.
Vad gör ni denna helg?
Jag ska göra några mat och efterrätts experiment om de blir bra kommer de upp på bloggen.
I dag börjar ett av mina favorit program Så mycket bättre:)
Ha det gott
åh, vilken härlig och god gryta! Underbara färger!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack:)
RaderaGult ris var riktigt läckert:-)
SvaraRaderaVisst är det fint:)
RaderaMums vad gott! Älskar indiskt.
SvaraRaderaVisst är det gott:)
RaderaÄlskar indisk mat och detta ser väldigt smarrigt ut :) Har en grym tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla om produkter värda över 1000 kr :)
SvaraRaderaSpännande då ska kika in:)
Radera