lördag 26 oktober 2013

Indisk kycklinggryta med gult ris

I dag tänkte jag ge er ett recept som är Indiskt inspirerat. Bjöd tjejgänget på denna rätt och den blev uppskattad :)

Indisk kycklinggryta med gult ris
1 kg kycklingfilé  (delad i mindre bitar)
1-2 st gul lök (hackad)
1 dl mango chutney (jag använde Indian chutney)
41/2 dl Turkisk yoghurt
smör

Kryddpasta:
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili (spara gärna lite kärnor om du vill ha lite sting)
2 msk riven ingefära
3 msk tomatpuré
2 tsk koriander
11/2 tsk spiskummin
     salt

Gult ris:
3 dl basmatiris
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 tsk gurkmeja
smör
1 tsk kardemummakärnor
5 st nejlikor
7 dl vatten
 salt

Till servering:
    russin
    skalad torrostad mandel
    hackad persilja
    Mango chutney
    Turkisk yoghurt
    Sallad

Börja med riset. 
Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult. 
Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. 
Häll på vatten och salta. 
Låt sjuda under lock 10 min.
Blanda ingredienserna till kryddpastan.
Stek på kycklingen på medelvärme  med lök och kryddpastan ca 10 min.
Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt. 

Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.
Originalreceptet kommer från Coop.

Vad gör ni denna helg?
Jag ska göra några mat och efterrätts experiment om de blir bra kommer de upp på bloggen.
I dag börjar ett av mina favorit program Så mycket bättre:)
Ha det gott

8 kommentarer:

  1. åh, vilken härlig och god gryta! Underbara färger!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott! Älskar indiskt.

    SvaraRadera
  3. Älskar indisk mat och detta ser väldigt smarrigt ut :) Har en grym tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla om produkter värda över 1000 kr :)

    SvaraRadera