onsdag 14 september 2011

Marinerade champinjoner, varm brie


Visst är det väl mysigt med lite plockmat här kommer lite tips.

Marinerade champinjoner
10-12st champinjoner
5st soltorkade tomater i olja
3st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0,5 dl färska örter som te.x basilika, persilja

Gör så här:
Dela champinjonerna i mindre bitar
Hacka tomaterna och örterna
Blanda olja och tomatpuré
Pressa i vitlöksklyftorna
Blanda i hop allt
Låt det sedan stå i kylskåp till servering

Varm brieost
Värm ugnen till 200°
Grovhacka blandade nötter
Rosta nötter i en stekpanna, låt svalna.
Ställ in brieosten i ugnen ca 10 min
Ringla flytande honung på den varma brieosten strö på nötterna.
Servera

Vi drack ett rött ekologiskt vin från Chile som jag varmt kan rekommendera det heter
ADOBE Reserva Cabernet Sauvignon vill du läsa om vinet klicka här..

5 kommentarer:

  1. Mmm, vi gillar plockmat skarpt, varm brieost kan vi verkligen bli sugna på:)

    SvaraRadera
  2. Varm brieost med nötter är galet gott!

    SvaraRadera
  3. Mumsigt det där Milla och varm brie passar verkligen nu när det börjar bli höst och småruggigt!
    Ha en trevlig helg/Karin

    SvaraRadera