torsdag 11 augusti 2011

Naturpasset


Under sommaren har jag och maken gjort Naturpasset roligt har vi haft lite spännande är det ju om man kan hitta rätt ställe. Alla kartor och kontroller har vi ännu inte tagit (det var tre).Men den karta som vi är klara med är Fotopasset vi har tagit några kontroller då och då. Tiden går fort och man tänker inte på hur långt man går man blir på något sätt turist i sin egen stad, man studerar husväggar , skyltar, statyer m.m man ser saker man inte sett förut.

När vi var ute i skogen och gjorde vanlig orientering letade vi samtidigt efter svamp.
Jag som har svårt att ha kartan rätt och se hur långt det är till olika föremål tycker detta är roligt om man får lite hjälp på traven. Ett bra sätt att umgås på och samtidigt få friskluft och motion.
Förra året var jag med på en tävling på O- ringen det hade aldrig gått om inte dottern hade skuggat mig vill du läsa mer om det klicka här..

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. I tätorter och i närområden kan det istället för orienteringskontroller finnas en fråga kring platsen eller ett foto som ska kombineras ihop med kontrollpunkten. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna. Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Naturpasset är Svenska Orienteringsförbundets och Sveaskogs gemensamma friskvårdssatsning. Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Källa:Naturpasset

Kontrollerna till Naturpasset finns i skogen t.om 30 sep
Vill du veta vart Naturpasset finns nära dig kolla här..

1 kommentar:

  1. Åh, det var jättelängesen jag gjorde Naturpasset - det är ju superkul!!

    SvaraRadera