Den här rätten har jag ätit till lunch flera gånger i sommar. Det gäller att man hittar en mogen papaya den ska ge med sig efter ett lätt tumtryck och köttet ska vara rosa. Några gånger har jag haft mogen mango i också. Jag har använt valnötter om jag inte hittat pekannötter.
Salsan blir rätt stark men jätte god. Det som blir över håller sig ca 2 veckor i kylskåp.
Receptet kommer från boken ”Raw Food på svenska” (Erica Palmcrantz och Irmela Lilja)
Het salsa
2 gröna chilipeppar
2 röda chilipeppar4 klyftor vitlök
1 rödlök
1 dl olivolja
1/2 dl citron- eller limejuice
2 krm salt.
Kärna ur chilifrukterna.
Finhacka ingredienserna och blanda med olivolja och citrusjuice.
Häll i blandningen i en glasburk.
Papayacarpaccio
Dela 1 papaya och gröp ur kärnorna och skala den och ev färsk mango. Skära dem i tunna skivor
Fördela 1 påse babyspenat på ett fat och lägg papaya och mango ovanpå.
Pressa saften från 1 lime över.
Grovhacka ½ dl pekannötter (eller valnötter)
Dela 4 färska dadlar i mindre bitar och ta bort kärnan.
Fördela nötterna och dadlarna över papayan.
Ringla 1-2 msk olivolja över innan servering.
Servera med het salsa
verkar utgott det här! detta ska provas :)
SvaraRaderaDet ser jättegott ut!! :-)
SvaraRaderaTrevlig helg.
/ Jenny
Oooo... vad gott! Vilken tjusig bild också.
SvaraRaderaProva, den är jätte fräsch.
SvaraRaderaHa det bra i värmen.
Åh så gott det här låter och ser ut! Det måste jag prova, jag älskar sallader med frukt i, i synnerhet nu på sommaren. Tack för tipset på bloggen =)!
SvaraRaderaVarsågod:)
Radera