onsdag 3 augusti 2011

Papayacarpaccio med het Salsa


Den här rätten har jag ätit till lunch flera gånger i sommar. Det gäller att man hittar en mogen papaya den ska ge med sig efter ett lätt tumtryck och köttet ska vara rosa. Några gånger har jag haft mogen mango i också. Jag har använt valnötter om jag inte hittat pekannötter.
Salsan blir rätt stark men jätte god. Det som blir över håller sig ca 2 veckor i kylskåp.
Receptet kommer från boken ”Raw Food på svenska” (Erica Palmcrantz och Irmela Lilja)

Het salsa

2 gröna chilipeppar
2 röda chilipeppar
4 klyftor vitlök
1 rödlök
1 dl olivolja
1/2 dl citron- eller limejuice
2 krm salt.

Kärna ur chilifrukterna.
Finhacka ingredienserna och blanda med olivolja och citrusjuice.
Häll i blandningen i en glasburk.

Papayacarpaccio
Dela 1 papaya och gröp ur kärnorna och skala den och ev färsk mango. Skära dem i tunna skivor
Fördela 1 påse babyspenat på ett fat och lägg papaya och mango ovanpå.
Pressa saften från 1 lime över.
Grovhacka ½ dl pekannötter (eller valnötter)
Dela 4 färska dadlar i mindre bitar och ta bort kärnan.
Fördela nötterna och dadlarna över papayan.
Ringla 1-2 msk olivolja över innan servering.
Servera med het salsa

6 kommentarer:

  1. verkar utgott det här! detta ska provas :)

    SvaraRadera
  2. Det ser jättegott ut!! :-)

    Trevlig helg.

    / Jenny

    SvaraRadera
  3. Oooo... vad gott! Vilken tjusig bild också.

    SvaraRadera
  4. Prova, den är jätte fräsch.
    Ha det bra i värmen.

    SvaraRadera
  5. Åh så gott det här låter och ser ut! Det måste jag prova, jag älskar sallader med frukt i, i synnerhet nu på sommaren. Tack för tipset på bloggen =)!

    SvaraRadera