söndag 21 augusti 2011

Köttfärs och bacongratäng

Inspiration till detta recept har jag fått från Niinis blogg. Den är smakrik och väldigt god vi åt en grönsallad till. Jag stekte maten i koksfett funkar hur bra som helst.
Här kan du läsa mer om kokosfett..



500g köttfärs
2 pkt bacon
1 lök
3 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
peppar, salt
Champinjoner (så det täcker botten på en form)
Squash i skivor (ca en 1/2)
Riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
Peppar

Gör så här Sätt ugnen på 225°
Skär löken och stek
Klipp i baconen och stek det lätt.
Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna.
Ha i chilisåsen och svartpepparn.
Låt koka ihop i ca 10 minuter

Smörj en form
Skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen häll på köttfärsröran.
Avsluta med den skurna squashen och rivna osten
Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen
Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter

5 kommentarer:

  1. Det låter ju som något som hade passat oss mycket bra, låter väldigt GI-vänligt:)

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt gott, det där!

    SvaraRadera
  3. En riktigt god middag som går ganska fort att göra.

    SvaraRadera