lördag 16 september 2017

Kycklinggryta med smak av Indien

En smakrik kycklinggryta kan väl passa så här i höstmyset.

Kycklinggryta med smak av Indien 4 port (inspiration från coop)
2 st kycklingfileér (ca300g)
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk rapsolja
2 gula lökar, klyftade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
150 g broccoli
salt och honung

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem.
Fräs alla torra kryddor i olja under omrörning någon minut.

Tillsätt lök, vitlök, ingefära och tomatpuré.
Häll i krossade tomater, kokosmjölk och kycklingen

Låt småputtra ca 10 min. 
Smaka av med salt och honung.

Ha det gott 
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

10 kommentarer:

  1. Ooo, vad härligt med en indisk gryta så här i hösttider!

    SvaraRadera
  2. Tack för inspiration! Jag är själv lite dålig på grytor!

    Kram Jenny och en fin helg till dig!

    SvaraRadera
  3. Låter som en god gryta. Spännande med ditt förra inlägg om tarmen. Ha en härlig dag Kram Pernilla

    SvaraRadera