Vill du testa ett spännande recept på pesto testa denna :)
Björkpesto
1dl hasselnötter
1 dl späda björklöv
½ dl olivolja
Salt
Hacka hasselnötterna grovt
Rosta hasselnötterna i stekpannan
Hacka björklöven fint
Blanda hasselnötter, björklöv, olja och salt.
Peston håller sig i kylskåp ca 5 dagar.
Hittade receptet i tidningen Hälsa nr 4 2013
Björkblad plockas före Midsommar. Bladen är rika på bl.a. c- vitamin.
Blanda i små späda Björklöv i salladen njut av vad naturen har att ge.
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg Twitter @millafunderar
Ha det gott
Kram Milla
Vilket spännande tips och recept, roligt när man kan använda ingredienser från naturen!
SvaraRaderaDet gillar jag att använda det man har i sin närhet :)
RaderaVerkligen spännande! Äta björklöv, har inte ens tänkt tanken...
SvaraRaderaInte jag heller förrän jag läste lite mer om det. Jag tycker det är riktigt spännade att använda det som finns i naturen :)
RaderaMen vilket häftigt recept! Aldrig tänkt tanken att björklöv kan användas i matlagning.
SvaraRaderaHa en fin helg!
Visst är det kul:) Tack desamma
RaderaMinns när man åt Björklöven på ett Mariekex med honung på. Jättegott, då var det vår! Ska testa peston.
SvaraRaderaVad kul att du vill testa😊
Radera