tisdag 6 januari 2015

Apelsindessert

Den här desserten hade jag dille på för några år sedan, nu var det dags att göra den igen såå god :)

Marockansk Apelsindessert (inspiration från lilla matderiven)
2 apelsiner
3 färska fikon
1 dl russin
½ dl grovt hackade valnötter
2 tsk rårörssocker
½ tsk kanel
½ - 1 dl grovt hackad färsk mynta

Skala apelsinerna och dela dem i mindre bitar
Skölj fikonen och dela varje fikon i sex delar.
Lägg apelsinbitarna i en skål och strö över russin, valnötter och fikon.
Strö över kanel och socker och toppa med den färska myntan.
Servera gärna med Turkisk yoghurt

Ha det gott
Kram Milla

4 kommentarer:

  1. Åh ja det låter fantastiskt gott! Färska fikon är ju smarrigt så det låter som en fin kombination.

    SvaraRadera
  2. Denna dessert låter ljuvlig i mina öron och ögon, mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt ljuvlig är den .)

      Radera