söndag 7 oktober 2018

Filmtips

I veckan har jag varit på bio två gånger först såg jag The book club som är en komedi/drama film.
Sedan såg jag dokumentären The Borneo case.The book club 
Är en lättsam film med humor, många skratt blev det i salongen när jag var där.
Fyra kvinnor i Los Angeles har sedan collegetiden regelbundet träffats, för att prata om en bestämd bok. Trots vissa protester börjar de läsa E L James ”Fifty shades of Grey” och de två uppföljarna. Efter det tar deras tillvaro nya vändningar.The Borneo Case 
I dokumentärfilmen berättar filmmakarna Erik Pauser och Dylan Williams historien om ett urfolk och en aktivistgrupps osannolika utredning av hur illegal avskogning i den malaysiska regnskogen hänger ihop med nationellt maktmissbruk och kapitalinvesteringar med förgreningar in i det västerländska banksystemet.
Man får följa några aktivisters ihåliga kamp, för att få ett stopp på avverkningen av regnskogen på Borneo i Malaysia. Nittio procent av regnskogen har skövlats, som lett till att både miljön och ursprungsbefolkningen förlorat både försörjningsmöjligheter och boplats. Det är både en beklämmande och spännande historia, som lämnar en lika upprörd som hoppfull.

Filmen får mig att reflektera över hur vi som bankkunder i Sverige indirekt bidrar till miljöförstöring och folkomflyttningar långt bortom vårt lands gränser. Hur gör min bank? Hur etisk är banken om man valt etiskafonder t.ex?
Det går att ställa krav på sin bank. Vill du se vad din bank står i dessa frågor ?
Kolla in Fairfinanceguiden där kan du få svar på mycket.


Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar