söndag 30 september 2018

Ädelostfylld kyckling med rosépepparsås

Världens barn veckan startar 28 september och avslutas med tv-gala den 5 oktober. Det är olika evenemang i landet under denna vecka, som samlar in pengar till detta ändamål. Jag var i går på två evenemang och det gick i träningens tecken. Jag gillar verkligen kombinationen träning och välgörenhet. Igår förmiddag joggade jag 5 km för Väldens barn i samarbete med parkrun och Sveriges radio P4. På eftermiddagen jympade jag 90 min på F&S, som både firade jympan 40 år och samlade in pengar till världens barn. I Örebro började jympan för 29 år sedan. Vet du när jympan kom till din stad?
På kvällen var jag sugen på rosépeppar och gjorde denna favorit.



Ädelostfylld kyckling med rosépepparsås ( 4 port)
4 st kycklingfiléer
60 gram ädelost
2-3 tsk soja
1 tsk dragon
2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 tsk rosépeppar, krossad
salt, svartpeppar
Skär en ficka i sidan på varje kycklingfilé 
Fördela ädelosten i filéerna
Salta och peppra och lägg den i en gryta tillsammans med en klick smör.
Pensla kycklingen med sojan och strö över dragon.
Häll grädden och mjölk runt kycklingen och strö på rosépeppar.
Låt koka på svag värme ca 15-20 min
Servera med pressad potatis och grönsaker.

Ha det gott
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg
Kram Milla

2 kommentarer:

  1. Låter verkligen jättegott! Tack för det receptet, det ska testas...
    Höstkram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det, hoppas du tycker det är lika gott som jag tycker:)

      Radera