söndag 20 augusti 2017

Fyrar på Gotland

Jag besökte flera fyrar när jag var på Gotland. Jag är fascinerad av fyrar ,de ser olika ut, de har olika historier, men de har alla samma mål. I helgen firas internationella fyrdagen och då tyckte jag att det passade bra att presentera de fyrar jag besökte under sommaren.


På naturområdet Närsholmen ligger den vackra fyren Närsfyr och har funnits sedan 1872. Området runt Fyren är helt underbart likanr på något sätt en savann. Området är fågelrikt och det finns udda växtlighet om man vill titta sådant. Det här stället är perfekt att ta med picknick till. Första gången jag hörde talas om Gotlands savann var när Lasse Åberg  berättade om sina smultronställen på Gotland i en artikel. Hit återkommer jag gärna. Närsfyr är inte öppen för allmänheten utan man får beskåda den vackra fyren från utsidan.


Fåröfyr är också en fyr som inte är öppen för allmänheten tändes första gången 1847.

Nästan längst ner i söder där Gotland slutar står Hoburgsfyr denna fyr började byggas 1846.
Vissa tider på sommaren har den öppet så man kan gå in och titta. Mycket kunniga personer som jobbar där om man vill veta mer om fyren.Stora Karlsöfyr är så vacker den tändes första gången 1887 och är byggd av sten som brutits och huggits på ön. Nu kan man hyra rum på fyren. Jag och maken bodde i ett av rummen en natt riktigt mysigt. Hit vill jag komma tillbaka rofyllt och spännande ställe :)

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

Alla bilder i detta inlägg är taget av min make Ove Lundkvist MagicImage9 kommentarer:

 1. Verkligen ett bra val att publicera så fina bilder och intressant text just idag! :D Har länkat till ditt fina inlägg från min blogg. Ha det så gott! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag skulle mer än gärna åka till Gotland någon sommar. Synd att det är så långt från Skellefteå bara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en bit bort😊Hoppas du kommer till Gotland någon gång
   Kram

   Radera
 3. Kul att se dina olika inlägg från Gotland, en ö man verkligen aldrig kan få nog av. Synd att du inte tog fler egna bilder, även om dessa är fantastiskt vackra blir det alltid så mycket mer personligt med egentaget.
  Mullvalds strandskog var ett nytt ställe för mig, det måste jag kolla upp! Tack för tipset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler inlägg kommer det att bli med en blandning av mina och makens bilder. Det är synd att du inte uppskattar de lika mycket som jag, men i min blogg blandar jag våra bilder beroende på vad jag skriver om och vad vi varit med om. Kul att jag kunde ge tips på ett nytt ställe:)

   Radera
 4. Fler inlägg om Gotland kommer har inte riktigt betämt ännu vad jag ska ha för tema :)

  SvaraRadera
 5. Så fina! Vi var också på Gotland i sommar men besökte bara Fåröfyr. Synd vi missade Hoburgsfyren....

  Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var synd, om du kommer till Gotland någon mer gång så besök den fyren😊

   Radera