söndag 23 december 2018

Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul
Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam var boken vi hade i bokcirkelchatten i december.

Ingenting går riktigt Lisbeths väg i livet. Hon tycker visserligen om sitt lilla hus vid havet och trivs som lärare i Frillesås. Dessutom är hon singel, vilket trots allt är bättre än att vara olyckligt kär.
Men veckorna före jul blir allt bara värre. Skolans rektor vill peta henne från idrottstimmarna och anställa en manlig alpin mästare. Gamle pojkvännen dyker upp och är trött på sin glamorösa flickvän. Lisbeths syster vill till sin makes fasa föda fjärde barnet hemma och bästa vännens dotter får problem med polisen. När sedan köket måste rivas upp är olyckan fullständig, och till råga på allt ska släktens stora julbord serveras redan klockan elva.

Inledningen på boken är underbar igenkännande scenen med skolbasaren och de hembakade bullarna alla elever förväntas bidra med. Vem har inte befunnit sig just där?
Man kan känna doften av saffran, varmchoklad och jul.
I den här boken får du både julmys, skratt och lite allvar. Lögner och förvecklingar, som ibland gränsar till det dråpliga. En uppriktig känsla att få vara sig själv och våga stå för det man vill.
Helt enkelt en riktigt trivsam läsning i juletid.
Läs gärna vad de andra skrivit om boken Boktokig, Bokmumriken, Endasteböcker

Ha det gott
Kram Milla
följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg

4 kommentarer:

  1. Så kul att läsa vad du tyckte om boken! God fortsättning och gott nytt år önskar jag dig! Kram!

    SvaraRadera
  2. Tittar in och önskar dig ett fantastiskt 2019!

    Kram Jenny

    SvaraRadera