lördag 16 januari 2016

Bok och Filmtips

Under julledigheten läste jag Agneta Sjödins bok Ett ljus i mörkret.
Boken handlar om de val vi gör i livet, om godhet och ondska och om kärlek och hat.
Agneta har fritt tolkat helgonet Lucias liv från slutet av 200-talet på Sicilien.
Jag gillade verkligen boken och den var lättläst

"Enligt helgonlegenden om Sankta Lucia ljöt Lucia martyrdöden år 304. Hon levde i Syracusa på Sicilien där hennes trolovade enligt legenden angav henne som kristen. Eftersom den kristna tron var förbjuden i Romerska riket, skulle hon brännas på bål – vilket mirakulöst nog inte skadade henne. I en variant av legenden beundrades hennes ögon av en ung man, varpå hon stack ut ögonen och skänkte dem till honom. Genom ett mirakel fick hon då synen åter. Sankta Lucia är de synskadades skyddshelgon." Läs mer på Nordiska museets sida.

Tipsar om ännu en bra bok Camilla Läckbergs bok Lejontämjaren

Lejontämjaren är nionde boken i Fjällbackaserien om Patrik och Erica.
Förra boken Änglamakerskan började jag tröttna på att Erica la näsan i blöt hela tiden och tänkte att jag nog inte skulle läsa mer av Läckberg, men något gjorde ändå att jag började läsa denna bok och det ångrar jag inte. Det här är helt klart en av de bättre böckerna av Camilla Läckberg.

Flera unga flickor har försvunnit i delar av Sverige, varav hästjejen Victoria försvunnit från Fjällbacka. Patrick Hedström och hans team försöker med alla medel att hitta något samband mellan försvinnanden men inget står att finna. När Victoria plötsligt dyker upp svårt skadad och med märken efter tortyr tar fallet en annan vändning.
Ännu ett tips i dag fast nu är det en film som vi såg på bio under julledigheten och det är en Man som heter Ove. Här kan du läsa om vad jag tyckte om boken 


Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

6 kommentarer:

 1. Vi var och såg filmen igår. Boken läste jag aldrig helt klart, hoppade över och läste bara vissa stycken, kunde helt enkelt inte med denna dryga gubbe...
  Men filmen visade Ove från en annan sida, (som säkert också finns med i boken men det var väl de styckena jag hoppade över ;) den sorgliga och mänskliga, man förstår varför han är så bitter...
  Boken gillade jag alltså inte alls, kanske jag inte gav den en rättvis chans, men filmen var helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ganska dryg, men en tänkvärd bok och film är det :)

   Radera
 2. Ove-filmen var verkligen bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var bättre än vad jag trodde att den skulle vara

   Radera
 3. Ove-filmen gillade vi båda väldigt mycket. Vi har dock inte läst boken. Är lite kluven med det där att filmer baserar sig på böcker.
  Ha en fin början på nya veckan, kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland är det svårt när man läst en bok och den sedan blir film. I detta fall tycker jag att de lyckats bra och tagit de delar som var djupa i boken.

   Radera