I går var det min tur att bjuda på mat i tjejgänget. Jag beslutade mig för att göra en av mina favorit soppor Linssoppa med basilika se recept här..
Tills soppan bakade jag bovetefrallor receptet har jag hittat på bloggen Nillaskitchen.
Några tips inför bakningen.
Använd våg till bovetemjöl, rismjöl,psylliumfröskal/psylliumhusk
Det är viktigt att du använder rätt psyllium-produkt. Det ska vara en grovmalen variant av psylliumfröskal t.ex. Risentas “Psylliumhusk” Viktigt att det inte är hela frön.
Låt bröden svalna helt innan du skär i dem, ät dem alltså inte nygräddade! Varma är brödet fortfarande degigt och konsistensen blir en helt annan efter att det har svalnat.
Bovetefrallor (glutenfria)
50 g jäst
9 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
400 g bovetemjöl
200 g rismjöl
40 g psylliumfröskal/psylliumhusk
Rör ut jästen i vattnet.
Mät upp psylliumfröskal, bovetemjöl, rismjöl och salt och blanda i degvätskan, häll i allt på en gång.
Blanda/vispa ihop i några minuter. Konsistensen blir först en lös smet som sedan sväller och blir klibbig.
Låt degen svälla i ca 10 min.
Blöt händerna men olja när du formar bullarna. Det kan vara lite kletigt men det ska gå relativt bra att rulla bullar. Pudra dem sedan med lite rismjöl eller bovetemjöl för att få en fin yta.
Låt jäsa på plåten under en bakduk i 90 min.
Sätt på ugnen 225° och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
De ser goda ut! Ha en fin dag.
SvaraRaderaSå gott! :-) Underbar helg till dig. Kram
SvaraRaderaTack desamma:)
RaderaAlltid lika gott med nybakat!
SvaraRaderaHa en fin vecka,
kramar
Visst är det gott:)
RaderaTack desamma:)
Det där ska jag nog försöka mig på imorgon! :)
SvaraRaderaLycka till:)
Radera