fredag 1 januari 2016

Utmaningar 2015 och 2016

Utmaningar 2015 och 2016
Nytt år och dags att kolla hur har det gått med 2015 års utmaningar (läs hela inlägget här..)

Att plastbanta mitt hem fortsätter, så fort något är utslitet ersätter jag det med något annat än plast.
Undviker plasterna 1, 3, 6 och 7
Hur har det gått?
Det har gått bra. Jag har bl.a kastat teflonstekpannan. Bytt ut tandborstmuggarna och diskstället.
Jag har tagit bort sladdar som bara ligger i ett skåp och skräpar.
Detta är en pågående process och den fortsätter under 2016. Jag skulle under 2015 ha skrivit ett inlägg om de svar jag fått från Tupperware, men kände mig inte nöjd med de svar som jag fått, så
jag ska fortsätta och söka svar om Tupperware och hur de tänker om frågan om plasttillverkning och ha mat i plast.
Hur gick det att kolla upp pensionsförsäkringarna och annat fond/aktiesparande?
Jag bokade en tid hos banken där de hjälpte mig att få bättre koll. Jag har nu bara etiska fonder och inga som stöder Afrikas Horn. Min bankman blev också intresserad av att läsa boken 438 dagar, när jag berättade varför jag inte ville stödja länder som borrar olja i Afrikas Horn.(Eritrea, Etiopien, Djibouti, Somaliland, Somalia)
Jag tycker att bankerna annars har dålig information om hur etiska fonderna är och vad de egentligen stödjer, men jag har kommit en bit på väg :)
När jag hade varit på banken och fixat mina fonder/aktier, så var det dags att kolla vad jag hade valt för fonder på premiepensionen. Det var lätt att gå in och kolla och ändra på pensionsmyndigheten.
Jag fixade även så att de inte behöver skicka ut det orangakuvertet per post utan ändrade så att jag får det via e-post i stället.

Nya utmaningar 2016
När jag under 2015 har haft svårt att träna som jag är van vid (skadat mig i höger höft och vänster arm)
Har jag försökt att hitta någon träningsform som är lindrigare under denna period. Jag har då försökt att simma och att gå på Hathayoga/Yinyoga.
Jag har märkt att när jag simmar, så är jag rädd för att få kallsupar och därför har jag huvudet högt. Jag ser ut som en struts. Min utmaning blir under 2016 att lära mig att simma mer effektivt och skonsamt skulle gärna vilja lära mig grunderna i crawl.

Jag kommer under 2016 fixa så att jag får fler E-fakturor. Gillar inte E-fakturor vill hellre ha mina räkningar på papper. Men känns inte försvarbart att kasta så många kuvert och papper i soporna varje månad.

Min matutmaning 2016 blir att handla fisk över disk och börja prova andra sorters fisk än det jag är van vid. Jag har en kokbok som länge stått i min bokhylla, som nu ska få vara min handledare i denna utmaning. Jag ska minst ha lagat 5 recept från boken innan 2016 är slut och jag ska veta mer om rundfisk, plattfisk, feta fiskar, exotiska fiskar och skaldjur.
Boken heter Fisk á la Aldo från musslor till svärdfiskHar ni några utmaningar under 2016?
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar6 kommentarer:

 1. Intressant att läsa om dina utmaningar, ditt inlägg fick mig inspirerad att skriva ett eget med mina utmaningar :) Mitt övergripande mål är att bli klokare. Jag har lagt ned för mycket tid på sådant som inte gör mig ett dugg klokare, tvärtom faktiskt, så nu skall jag försöka hålla mig till mitt mål och bland annat läsa fler böcker och även fler bloggar som inspirerar, istället för snabba inlägg på FB som oftast inte inspirerar alls. God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du blev inspirerad😊 Lycka till med dina mål

   Radera
 2. Wow vad driftig du är!Inspirerande! Själv har jag nog mest fokuserat på mål när det gäller min firma. Kanske dags att ta tag i privata mål och utmaningar nu.
  Tack för din kommentar hos mig och tack för ett inspirerande inlägg. God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att inspirera 😊 Ofta är det lättare att sätta mål på sitt jobb men inte privat. Man behöver inte ha så höga mål utan att man känner sig nöjd😊
   Ha det gott

   Radera
 3. BRA JOBBAT! Och målen för 2016 låter ju bra, speciellt det där med att äta mer fisk gillar vi.
  Vi har väl inga egentliga mål uppsatta, men vi har lovat oss själva att inte spendera så mycket slötid på Instagram, där man alldeles för lätt fastnar och sen har plötsligt hur lång tid som helst bara försvunnit. Mer av den tiden ska vi försöka ge bloggen och de bloggar vi följer, vi har kommit fram till att det är där vi ändå trivs bäst! Och så ska vi fortsätta att njuta av livet så mycket vi kan, och av varandra så klart.

  Kram på dej, Milla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,fisk älskar jag och vill nu lära mig mer😊
   Låter som ett bra mål ni har
   Ha det gott
   Kram

   Radera