onsdag 22 juli 2015

Boktips och Cake balls

Nu är jag tillbaka igen ni som följer mig på Instagram vet att jag varit på Sicilien och har då haft för inställda inlägg. Inlägg om Sicilien blir det inte i dag men det kommer så småningom när jag gått igenom bilderna finns en del godbitar att berätta om :)
I detta inlägg kommer jag däremot ge er lite boktips och ett gott och lyxigt kakrecept. Kakorna bjöd vi på när dottern tog studenten.

För en tid sedan läste jag två böcker av Mari Jungstedt och jag kan inte förstå varför jag inte läst hennes böcker tidigare gillar henne skarpt.

Den första boken jag läste var I denna ljumma sommartid som utspelar sig både på Fårö och Gotska Sandön. Extra kul var det att läsa om platser på Gotska Sandön eftersom det inte var så långt efter jag hade varit där se mer här...

"Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast.
 På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram.
 - Hur är det?
 Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig.

Frågan lämnades obesvarad.
 I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen. Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal"


Sedan läste jag Den dubbla tystnaden som utspelar sig på Fårö och Stora Karlsö.
Jag har länge velat åka till Stora Karlsö och kolla på Sillgrisslorna, men får lite kalla kårar efter jag har läst boken :)
"Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan "


CAKE BALLS 24 st (Recept från bloggen Bakglädje)
kaksmulor av sockerkaka (ca 1/3 av en hel sats sockerkaka)
1 msk kakao
40g philadelphiaost
grillpinnar i trä
Dekoration:
100 g mörk choklad

Gör så här:

Smula sockerkakan och blanda i kakao och philadelphiaosten. Tillsätt mer philadelphia om massan känns för torr. Ställ in i kylskåpet ca 15 min.
Rulla till 24 små bollar.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
Doppa pinnarna i chokladen och låt stelna.
Trä bollarna på pinnar.
Doppa pinnarna med bollarna på i chokladen och låt dem stelna.
Tips: Jag använde en kartong att sätta pinnarna i och sedan flyttade jag över i glas fyllda med socker.

Ha det gott 
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

6 kommentarer:

 1. Sicilien låter härligt! Ser fram emot bilder och dina upplevelser därifrån...
  Tänk, jag har heller inte läst Maris böcker. Läser egentligen inte alls särskilt mycket längre, jag som jämt hade en bok på gång förr. Får bli ändring på det. Kanske skulle ta och besöka biblioteket, var länge sen jag var där med...
  Må så gott! / Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer absolut att läsa mer av Mari. Tycker absolut att du ska testa att läsa hennes böcker😊

   Radera
 2. Alltså vi är så sugna på att resa till Italien någon sommarsemester, men vi är lite för fega och oroliga för att det kanske är för hett där i juli månad? Hur varmt var det egentligen, fläktar det eller är det bastuvärme som står stilla? Vi ser fram mot din rapport, med andra ord, fast vi har ju kikat lite på ditt Instagram:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var varmt , men inte för varmt när vi var där. Temp låg mellan 28-34 och kvällarna var lite svalare ca 25-28grader. Det blev varmare och varmare när vi var där tiden som vi var där var 30 juni- 14 juli. Det blåste lite ibland men inte så mycket. Nu är det som varmast på Sicilien ligger runt 37 grader och den värmen gillar inte jag heller, så kanske bästa tiden att åka är juni eller september😊

   Radera
 3. Åh Sicilien är jag sugen på! Jag vill gärna läsa mer om din resa och få tips!
  /Emmelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul 😊har mycket kul att berätta om denna härliga plats, så det blir nog några stycken inlägg om detta inser jag när jag tittade på bilderna idag😊

   Radera