lördag 4 juli 2015

Ostpinnar

Inför att dottern tog studenten ville jag testa att göra ostpinnar hade sett många olika recept på det. Enligt receptet så verkade det ganska lätt, men jag misslyckades några gånger, men till sist så kom jag på hur jag skulle göra så att det funkade för mig. Eftersom jag jag testade och testade har jag inga exakta mått, men jag delar med mig av mina tankar och tips, så ni som inte testat gör det. För de blir riktigt goda och passar bra till t.ex grillkvällar och när man vet hur man ska göra går det även ganska fort att göra dem :)
Ostpinnar
4 st smördegsplattor (tinade)
Smakrik ost riven t.ex västerbotten
Vallmofrön
Sätt på ugnen
Kavla ut smördegsplattorna.
Strö ut den rivna osten på en av dem strö på vallmofrön

Lägg den andra smördegsplattan över.
Kavla och vik, kavla och vik, fortsätt till osten är ordentligt inarbetad i degen.
Skär tunna strimlor av ostdegen, snurra dem några varv till en spiral och lägg på smörad plåt
Grädda dem i ugnen i 220° till de är vackert gyllenbruna.

Passa hela tiden för det går fort.
Strö över flingsalt och lite mer vallmofrön och låt svalna på galler.
Servera direkt.

De fel som jag gjorde när jag gjorde dessa pinnar de första gångerna var att jag hade för hög värme på ugnen de blev snabbt brända, så jag sänkte värmen lite och det blev bättre. Jag smaksatte också några gånger med cayennepeppar, men jag som älskar denna krydda tyckte den lätt tog över och det blev för starkt. Bästa kombon tycker jag är ost och vallmo. Ett annat fel jag också gjorde var att inte jobba in osten i smördegen och att jag första gången rev osten för grovt. Så tänk på att om du river osten själv riv den fint och kavla in den sedan ordentligt i smördegen.

Om allt är som det ska så har jag när det här upplägget kommer varit på Sicilien i fem dagar och jag har besökt vulkanen Etna :)
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg Twitter @millafunderar

Ha det gott
Kram Milla

2 kommentarer:

 1. Så smart att kavla in osten i degen, det måste ju vara mycket mindre kladdigt än när man penslar med ägg och strör på osten! Det tipset ska vi lägga på minnet.
  Hoppas ni har det gott,
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev mycket lättare att göra pinnarna när man bakade in osten😊 lycka till nästa gång ni gör dessa😊 vi har det bra

   Radera