I några inlägg innan har jag presenterat lite av det som fanns på studentbuffen när dottern tog studenten. Vi var två familjer som hyrde en lokal ihop och firade våra döttrar tillsammans.
Det var riktigt skönt att dela på allt och det funkade riktigt bra :)
Vi bjöd på pastasallad, potatissallad, kallmarinerad kyckling, tjärlknöl, grönsallad, frukt, ostpinnar, brytbröd, oliver, olika ostar, hummus, rödbetor med chevre, snittar, cake balls och naturligtvis tårta.
Hummus
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärter (à 400 g) eller hemkokta
1/2 chilifrukt (finhackad)
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
salt och peppar
Pressa vitlöksklyftan och lägg den med kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare.
Mixa till en jämn smet.
Smaka av med salt och peppar
Rödbetor med Chevre
8 små rödbetor (färdig kokta)
3 msk olivolja
1 tsk honung
4 skivor chevre
salt
Sätt ugnen på 175g
Vi använde rödbetor som redan var kokta för att det skulle gå snabbt i ugnen.
Skiva rödbetorna i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser.
Ställ in i ugnen och låt stå ca 10 min
Servera
När ni läser detta har jag förhoppningsvis varit på besök på en vingård i Sicilien :)
Ha det gott
Kram Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar