Ett riktigt gott brytbröd bjuder jag på i dag :)
Brytbröd 24 st
50 g jäst
5 dl mjölk
250 g kvarg
2.5 msk ljus sirap
1.5 tsk salt
1 dl vetegroddar
2 dl vetekli/havrekli
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
Värm mjölken till 37°
Rör ut jästen med lite av mjölken.
Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°.
Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kvarg) och rör i sirapen och saltet.
Rör i vetegroddar, vetekli/havrekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen knåda den några minuter.
Dela i 24 lika stora bitar (70g), rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna.
Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225° i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk.
Bryt isär bullarna.
När ni läser det här så har jag förhopningsvis varit och tittat i den stad/by Savocca där Gudfadern spelades in i Sicilien :)
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar