lördag 11 juli 2015

Brytbröd

Ett riktigt gott brytbröd bjuder jag på i dag :)

Brytbröd 24 st
 50 g jäst
 5 dl mjölk
 250 g kvarg
 2.5 msk ljus sirap
 1.5 tsk salt
 1 dl vetegroddar
 2 dl vetekli/havrekli
 4 dl grahamsmjöl
 6 dl vetemjöl special

Värm mjölken till 37°
Rör ut jästen med lite av mjölken. 
Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°. 
Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kvarg) och rör i sirapen och saltet. 
Rör i vetegroddar, vetekli/havrekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter. 
Ta upp degen knåda den några minuter. 
Dela i 24 lika stora bitar (70g), rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. 
Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225° i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i. 
Låt kallna på galler under bakduk.
Bryt isär bullarna.

När ni läser det här så har jag förhopningsvis varit och tittat i den stad/by Savocca där Gudfadern spelades in i Sicilien :)

Ha det gott 
Kram Milla 
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar