fredag 5 juni 2015

Tips till festen

Idag tänkte jag ge er några tilltuggs/snittar tips om ni ska ha fest eller bara sugna på att göra lite till plockmaten :)
Själv håller jag på att planera studentfesten till dottern som är om en vecka :)

Baconlindade Dadlar 4 portioner
    12 dadlar
    1paket bacon
    12 mandlar (gärna skållade och rostade)
    tandpetare
Sätt ugnen på 200°
Skär ett snitt i dadlarna och pilla ut kärnan, ersätt med en mandel.
Linda en halv skiva bacon runt och fäst med tandpetare.
Lägg i en ugnsform och stek i ugnen i ca10 minuter.
Lägg upp på fat och låt svalna lite innan de serveras


Snittar med parmesancrème
1-2 dl färskriven parmesanost
200 g philadelphiaost
Fullkornsbröd med havre och honung
Flingsalt
2-3 färska fikon
Blanda parmesanost, philadelphiaosten och salt.
Skär brödet i mindre bitar.
Klicka på ostkrämen.
Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen.


Till snittarna nedan har jag använt franskbröd/rostbröd som jag delat i trekanter ta bort kanterna från brödet innan.
Laxsnittar
Citronsmör (blanda citronskal och smör)
Kallrökt lax (finstrimlat)
Dekorera med persilja

Pepparotssnittar
Pepparotsost
Svart caviar (rom)
Dekorera med gräslök
Blanda osten och caviaren och bre på

Äggsnittar
Kokt ägg (finhackat)
Majonnäs
Dekorera med krasse

Vill ni ha tips på studentbuffe så kika in här och se vad jag gjorde när sonen tog studenten :)

Ha det gott 
Kram Milla

4 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut på bilderna, dom är riktigt fina! Ja, naturligtvis så tycker vi att det låter gott också, vi är ju suckers för plockmat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mysigt att äta plockmat och riktigt smarrigt😉

      Radera
  2. He, behöver komma i kontakt med dig via email, funkar ej med den funktionen du använder idag. Skicka gärna mail till therese.kjellsson@greenhillrelations.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min mail funkar jätte bra gå in på min profil så finns mailadressen där 😊 om du vill sälja något så är jag inte intresserad.

      Radera