Själva midsommarafton var vi bara hemma och softade och åt god mat. Jag gjorde bl.a en god melonsallad och en äppelsatsiki riktigt goda tillbehör.
Melonsallad (inspiration från mer smak)
Melon (gärna olika sorter)
tomat
finhackad lök
hackad färsk mynta
Extra god till kallrökt lax
Äppelsatsiki (recept från mer smak)
1 äpple
2 dl turkisk yoghurt
1tsk flytande honung
3 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
ev lite salt
Extra god till matjessill
Midsommardagen var det mer fart, för då var det dags att gå på bröllop.
Vi hade förmånen att närvara, när en nära släkting gifter sig. Det är en riktig kärlekssaga hon hittade sin drömprins när hon var 50+ och gifter sig för första gången när hon är 60år.
Den borgerligavigseln ägde rum utomhus på en dansbana, så vackert.
Jag står fjärde från vänster, sonen tredje från vänster, dottern andra från höger.
Tre sorters snittar blev det
Laxsnitt
Citronsmör (blanda citronskal och smör)
Kallrökt lax (finstrimlat)
Dekorera med persilja
Pepparotssnitt
Pepparotsost
Svart caviar (rom)
Dekorera med gräslök
Blanda osten och caviaren och bre på
Äggsnitt
Koktägg (finhackat)
Majonnäs
Dekorera med krasse
Ta hand om varandra och glöm inte att uppmärksamma dina närmaste och visa omtanke och ha kul
Kram Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar