lördag 1 februari 2014

Tips

Tänkte ge ett filmtips och ett boktips båda tipsen följs med eftertanke.Filmen jag och några arbetskamrater såg för en vecka sedan på bio heter Bluebird.

En kall vintereftermiddag när en kvinnlig skolbusschaufför ska städa bussen distraheras hon av en fågel och missar att en nioårig pojke har somnat på sin plats. Pojkens mamma har glömt att hämta pojken - han bor vanligtvis hos sin mormor - och när han hittas nästa morgon har han hamnat i koma. Det blir startskottet för ett hjärtskärande drama om skuld. Vem ska lastas för olyckan?
Jag ger filmen 3 av 5 poäng

Boken som jag har läst heter Livbåten och i torsdags var jag med i min första bokcirkel via nätet/chatt det var Boktokig som tagit initiativet till det. Ett roligt sätt att bearbeta boken vi som var med denna gång förutom jag själv och Boktokig var Bokskorpionen

Livbåten av Charlotte Rogan
Den lyxiga atlantgångaren Empress Alexandra förliser på väg till New York våren 1914. 
Bland passagerarna finns huvudpersonen Grace hon är bland de lyckliga trettionio passagerare som får plats ombord på en av de få livbåtarna. I över tjugo dagar upplever de naturkrafternas gränslösa krafter och passagerarna tvingas att välja vem som ska få leva och vem som måste dö.
När de skeppsbrutna till slut räddas ställs Grace och två andra kvinnor inför rätta de anklagas för mord.
”Livbåten” ger många funderingar över grupptryck och manipulation.
Boken var lättläst,men jag tycker att den har lite för många lösa trådar som man vill ha svar på.
Vi var alla överens i bokcirkeln att det var en spännande bok.
Jag ger boken 3 av 5 poäng

I mitten av mars kommer vi bokcirkla igen med en tankeväckande bok, Den sista fristaden.
Vill du vara med? Läs mer hos Boktokig. Lite närmare bokcirkeldagen kommer det att finnas mer information hos henne angående chattforum.

Ha det gott
kram Milla

6 kommentarer:

 1. Tack för filmtipset! Verkar vara en mycket tänkvärd film, men kanske också sorglig? Jag ska sätta upp den på listan över filmer jag vill se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får en hel del tankar den är sorglig men tänkvärd.

   Radera
 2. Boktips tar jag vänligt emot. Älskar att lägga näsan i nya böcker:)

  SvaraRadera
 3. Jag får se om jag kan ladda nerdröp en som e-bok på min IPad. Det är från den jag läser mest numera. Bekvämt som bara den och böckerna tar ingen fysiskt plats. Tack för tips! Kram!

  SvaraRadera