tisdag 4 februari 2014

Chiapudding

Har chiafrön som stått i skafferiet ett tag har bara använt fröna någon enstaka gång att strö på frukost yoghurten. Men nu var det dags att testa att göra chiapudding som många pratar om. Nu har jag gjort det några gånger så nu är kartongen slut:)
Tycker att chiapudding är ett bra frukost alternativ här kommer min variant på puddingen.
Chiapudding
3 msk chiafrön
11/2 dl mandelmjölk
1 nypa kardemumma
1 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver
Dagens topping
kokoschips
björnbär

Blanda ihop chiafrön, mandelmjölk, kardemumma, agavesirap och vaniljpulver
Låt stå över natten i kylen.
Toppa med det du har hemma

4 kommentarer:

  1. Så spännande! Jag har aldrig hört talas om chiafrön - var får man tag i dem? Det verkar enkelt att göra denna pudding. Kanske så att novisen vid spisen, d v s jag, klarar det också? Kan man använda vanlig mjölk och vanlig sirap? Annars undrar jag även var man får tag i de ingredienserna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Chiafrön finns i välsorterade matbutiker annars på Hälsokostaffärer.
      Du kan använda vilken vätska du vill vanlig mjölk, vatten, kokosmjölk prova på:)
      Du kan använda flytande honung blir nog bättre än vanlig sirap men testa:)
      Lycka till

      Radera
  2. Älskar chiapudding och vitkålspudding testade jag för första gången för några månader sedan, det är också mycket gott! :)

    SvaraRadera