lördag 16 november 2013

Boktips

Bjuder på två boktips kan väl passa bra i novembermörkret. Båda böckerna är skrivna av svenska författare och båda böckerna får 3 av 5 poäng av mig.    


En man som heter Ove av Fredrik Backman (roman)
Detta är Fredriks debutroman och jag gillar hans sätt att skriva. Jag har läst lite av Fredrik förut fast då när han skriver i sin blogg. Där skriver han vad som händer i hans vardag på ett humoristiskt sätt.

Men nu till hans bok om Ove som är nästan lite för mycket ibland som t.ex när Ove blir arg på den dumma expediten som säljer datorpinaler och talar om något annat än det som Ove pratar om. Jamen, vad är en Ajjpadd då? Är det en sån där data eller inte? Ska man behöva köpa till tangentbord? Luras ni?

Det här är en bok som är svår att berätta om utan att säga för mycket. Men så mycket kan jag säga  att huvudpersonen Ove är en person man stör sig på, en riktigt jobbig typ. Han går en inspektionsrunda varje morgon i radhuskvarteret och kollar så att inget har hänt.
Sparkar på skylten med "biltrafik förbjuden inom området" så att den står kvar ordentligt, rycker i garagedörren, kollar så att sopförrådet ser ok ut och att folk har sorterat sitt avfall på rätt vis, kollar gästparkeringen och skriver upp bilarnas registreringsnummer, så att ingen har stått där i mer än 24 timmar, för då ringer han upp dem.
Tycker att om man får köpa två blommor för 50:- i affären, så borde man få köpa en blomma för 25:- och inte för 39:-.
Ja det finns mycket man kan säga om denna bok den är underhållande, men samtidigt sorglig.
Maken tycker att det är den bästa bok han läst på länge, men jag tycker att det är en medelomåttlig men klart läsvärd bok. På boken står det att det är årets roligaste bok, men det tycker inte jag för den har mycket allvar och sorg i sig, samtidigt som den har en del roliga episoder.

Pojken som slutade gråta av Ninni Schulman (deckare)

Denna bok är Ninnis andra bok första boken heter ”Flickan med snö i håret” första boken tyckte jag var riktigt bra se min recension här..

Den här boken är inte riktigt lika bra som den första tyvärr men ändå läsvärd:)
Skolstarten börjar närma sig när en villa plötsligt brinner ner i lugna lilla Hagfors i Värmland. En pyroman är i farten. Nu börjar jakten på mordbrännaren.
Vi får följa även denna gång lokaltidningens reporter Magdalena Hansson och de lokala poliserna som tar sig an fallet. Precis som i förra boken finns nämligen hela tiden många misstänkta mördare som först i slutet kan avföras en efter en. Handlingen berättas i snabba klipp. Vi hoppar från person till person. I början stör det mig att det går så snabbt. Jag hinner inte med. Så snart man fått ett känsloläge eller en situation klar för sig kastas man in i nästa. Men när halva boken gått lugnar det ner sig och man börjar få sig ett grepp om personerna och man kan börja tycka om boken.

Ett annat tips är att om man vill sälja eller köpa böcker kan man gå in på Bokbörsen där kan man handla begagnade böcker. Jag köpte en bok där i dag för 38kr + porto

Ha en riktigt skön helg:)
Kram Milla

6 kommentarer:

 1. Jag älskade boken En man som heter Ove. Jag grät av skatt, jag grät av sorg och jag skrattade tills jag nästan kissade i byxan. Det var länge sedan jag läste en sådan underbar bok.
  Nu följer jag Backmans blogg slaviskt! Underbart rolig.

  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tyckte min make med om den boken:) Vilken härlig läs upplevelse:)
   Ha det gott

   Radera
 2. En man som heter Ove var en fantastisk bok jag både skrattade och grät...har fått sambon att börja läsa
  Tänkte önska mig hans nya bok i julklapp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, hoppas du får hans nya bok i paketet på jul ha en trevlig läs stund:)

   Radera
 3. Den där Ove, han är alltid upptagen på vårt bibliotek, en väldigt populär karl är han:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är mycket utlånad här med, tänk att han är så populär:)

   Radera