måndag 26 augusti 2013

Böngryta med choklad

Förra veckan gjorde jag denna rätt.
Riktigt spännande att använda choklad i mat:)

Böngryta med mörk choklad (receptet kommer från mat så klart)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosfett /olivolja
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
1/2 dl vatten
Grönsaksbuljong
kokta bönor ca 400 g (valfria sorter, jag använde kikärter, svarta bönor)
salt, svartpeppar
25 g mörk choklad, finhackad

Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp en kastrull med koksfett och fräs lök, vitlök, sambal och tomatpuré.
Tillsätt krossade tomater, vatten och önskad mängd grönsaksbuljong låt puttra ca 20 minuter.
Lägg ner bönorna.
Smaka av grytan med salt, peppar.
Rör till sist ner chokladen och låt den smälta.
Servera med råris.

Vilken underbar sensommar det är. I helgen förlängde vi sommaren med att åka till västkusten till den lilla gulliga orten Fjällbacka. Helgen ger jag ett eget inlägg när jag kollat igenom bilderna :)


11 kommentarer:

  1. Spännande:) Jag har faktiskt blivit serverad chokladsås en gång till oxfile. Jag rynkade på näsan först men oj så gott det blev.
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Gud så gott! Jag har hela frysen full av bönor, kanske ska ta fram ett gäng och prova ditt recept :)

    SvaraRadera
  3. Wow, vad spännande! Det här måste jag testa!

    SvaraRadera
  4. Choklad är verkligen gott att smaksätta med, vi tar gärna i lite när vi gör chili con carne.

    SvaraRadera
  5. mums vad häftigt : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Choklad i mat har vi ännu inte testat men det får nog sättas upp på vår att-göra-lista i höst. :)

    Under vår semester var vi också en sväng över dagen till Fjällbacka... helt fantastiskt litet samhälle, sååå vackert! :) Lite kusligt var det att gå i Helvetesgapet ;)

    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh men det måste ni testa:) Tyckte oxå det var lite läskigt vidHelvetesgapet:)

      Radera