Förra veckan gjorde jag denna rätt.
Riktigt spännande att använda choklad i mat:)
Böngryta med mörk choklad (receptet kommer från mat så klart)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosfett /olivolja
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
1/2 dl vatten
Grönsaksbuljong
kokta bönor ca 400 g (valfria sorter, jag använde kikärter, svarta bönor)
salt, svartpeppar
25 g mörk choklad, finhackad
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp en kastrull med koksfett och fräs lök, vitlök, sambal och tomatpuré.
Tillsätt krossade tomater, vatten och önskad mängd grönsaksbuljong låt puttra ca 20 minuter.
Lägg ner bönorna.
Smaka av grytan med salt, peppar.
Rör till sist ner chokladen och låt den smälta.
Servera med råris.
Vilken underbar sensommar det är. I helgen förlängde vi sommaren med att åka till västkusten till den lilla gulliga orten Fjällbacka. Helgen ger jag ett eget inlägg när jag kollat igenom bilderna :)
Spännande:) Jag har faktiskt blivit serverad chokladsås en gång till oxfile. Jag rynkade på näsan först men oj så gott det blev.
SvaraRaderaHa det fint!
Det lät riktigt spännande:)
RaderaGud så gott! Jag har hela frysen full av bönor, kanske ska ta fram ett gäng och prova ditt recept :)
SvaraRaderaDet tycker jag att du ska göra :)
RaderaWow, vad spännande! Det här måste jag testa!
SvaraRaderaJa gör det:)
RaderaChoklad är verkligen gott att smaksätta med, vi tar gärna i lite när vi gör chili con carne.
SvaraRaderaÅh vilket bra tips det ska jag testa:)
Raderamums vad häftigt : ) kram Sofia
SvaraRaderaChoklad i mat har vi ännu inte testat men det får nog sättas upp på vår att-göra-lista i höst. :)
SvaraRaderaUnder vår semester var vi också en sväng över dagen till Fjällbacka... helt fantastiskt litet samhälle, sååå vackert! :) Lite kusligt var det att gå i Helvetesgapet ;)
Kramizar!
Åh men det måste ni testa:) Tyckte oxå det var lite läskigt vidHelvetesgapet:)
Radera