lördag 6 juli 2013

Tips i Östergötland :)

I torsdags gav vi oss i väg hela familjen till Östergötland. Vårt första stopp var vid flygvapemuseum i Linköping. Jag hade inga förväntningar innan, men måste säga att det var riktigt intressant särskilt avdelningen om DC 3:an.
Den 13 juni 1952 sköt ett sovjetiskt jakt-flygplan ner en svensk DC-3:a över internationellt vatten öster om Gotska Sandön. DC-3:an genomförde en rutinmässig signalspaningsflygning i närheten av en stor sovjetisk marinövning. Ombord på planet fanns åtta personer. Vraket av DC-3:an finns sedan 2010 utställt i Flygvapenmuseum i Linköping med en utställning som beskriver händelserna under de dramatiska junidagarna 1952.

Efter ett par timmars historia började vi bli hungriga och åkte vidare till Norrköping och restaurang Pappa Grappa de har riktigt goda Italienska pizzor :)

Sedan var det dags att gå till utomhusteatern på Knäppingsborg där bl.a min kusin och hans familj spelar  i teatern uppsättningen Olivia Twist.
Vi förflyttas till London där föräldralösa Olivia Twist rymmer från ett barnhem efter att ha blivit illa behandlad. Olivia bekantar sig med Fagins gäng, men vad har Fagin för baktanke?
En riktigt bra teater, man får mycket teater för pengarna. Den enda nackdelen var att de inte hade några mikrofoner (myggor) eftersom teatern ligger mitt i stan, så blir det mycket ljud mellan varven och då kan det vara svårt att höra vad som sägs.
Olivia Twist spelas torsdag-fredag kl 19, lördag-söndag kl17 
T.om 21 juli 2013 på Knäppingsborg Norrköping. Biljetter kan köpas vid entrén 30min innan föreställningen kostar:150kr.

Efter en lång frukost hos familjen A, så drog vi i väg till Söderköping och smultronstället. I år tog jag glassen Mexicana riktigt smarrigt:)
Efter dessa mysiga 24 timmar i Östergötland var det dags för oss att åka hem.
Vi var tvungna att vara i Örebro och bilverkstaden före kl:16 för att hämta vår bil annars blev den inlåst under helgen.Vi lyckades vara där 15.59 :)
Ha en riktigt skön helg

8 kommentarer:

 1. min man jobbar på pappa grappa hehehe.
  ser ut som ni haft roligt här

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, ett riktigt bra ställe:)
   Ni måste kolla teatern den är riktigt bra.)

   Radera
 2. Vilken härligt kulturell dag med såväl pizza som teater och museum. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra härligt att få uppleva lite nya saker :)

   Radera
 3. Vilken toppendag! Det är alltid roligt med små utflykter.

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att ni var i Östergötland. Mina föräldrar har gård med BnB bara 3 mil från Söderköping. www.klefstad.se =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul det är så fint runt Söderköping:)

   Radera